JAV teisėjos verdiktas: Apple patentus Samsung pažeidė netyčia  (0)

Keleriopas ir taip jau gigantiškos baudos padidinimas, kurį skyrė JAV San Chosė prisiekusiųjų teismas kompanijai Samsung už Apple patentų pažeidimą, panašu, aplenkė korėjiečių elektronikos milžiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

San Chosė teismo teisėja Lucy Koh pareiškė, jog nemano, kad Apple patentų pažeidimas iš Samsung pusės buvo tyčinis, kaip tai nurodyta prisiekusiųjų verdikte. Po šio pareiškimo Apple neteko galimybės gauti trigubai didesnę kompensaciją, kurią numato amerikiečių teisės aktai, jei atsakovas pripažįstamas kaltu dėl tyčinių veiksmų.

Kartu teisėja paskelbė, kad atmetamas Samsung prašymas dėl prisiekusiųjų verdikto pripažinimo neteisėtu ir būtinybės pradėti naują procesą. Taip pat buvo atmestas Apple advokatų prašymas, kuriuo buvo siekiama atnaujinti svarstymą tų punktų, dėl kurių Samsung buvo pripažinta nekalta. Be to, Lucy Koh neleido korėjiečių kompanijai pasiekti, kad būtų pripažinti negaliojančiais keturi Apple patentai, susiję su dizainu, o taip pat dar vienu patentu, susijusiu su programine įranga.

Šiuo metu nėra teismo verdikto dėl Samsung prašymo peržiūrėti baudos sumą, tačiau panašu, kad korėjiečių kompanijai nepavyks sumažinti teismo verdikte nurodytos baudos, kuri siekia $1,05 mlrd. (~ 2,73 mlrd. lt).

Iš esmės, dabartinis teisėjos Lucy Koh sprendimas, kuris sutiko su beveik visomis Apple pretenzijomis ir vėl atmetus beveik visus Samsung advokatų prašymus, dar kartą byloja apie visišką amerikiečių kompanijos iš Kupertino pergalę JAV teisminėse instancijose.

Kita patentinė byla tarp abiejų kompanijų, kuri neturi nieko bendro su dabartiniu teismo procesu, prasidės 2014 metų kovo mėnesį, taigi panašu, kad dar ilgai stebėsime spektaklį tarp technologijų kompanijų, kurių mūšis, galima spėti, tikrai gali įsikūnyti viename iš Holivudo kino filmų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)