Google užpatentavo veidų atpažinimo sistemą (Video)  (0)

JAV Patentų ir prekinių ženklių biuras (USPTO) kovo 12 d. išdavė kompanijai Google patentą, kuris aprašo „veido atpažinimo“ (Facial Recognition) priemones, praneša puslapis SlashGear.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minėta paieškos giganto technologija skirta mobilių įrenginių vartotojų identifikavimui, pasitelkiant priekinėje dalyje esančią kamerą: jei vartotojo veidas sėkmingai atpažįstamas, sistema automatiškai atblokuoja mobilų įrenginį ir suteikia prieigą prie jame esančių aplikacijų ir duomenų.

Priminsime, kad sistemos atblokavimo funkcija Face Unlock pirmą kartą pasirodė Google operacinės sistemos versijoje Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Tiesa, kaip galima pamatyti iš žemiau pateikto vaizdo klipo, apgauti tokią sistemą galima labai lengvai: tam, kad sistema galvotų, kad priešais ją yra mobilaus įrenginio šeimininkas, užtenka prieš kamerą patalpinti sistemoje užregistruoto vartotojo fotografiją.

Kompanijos Google patentas numato, kad gali būti panaudotos ir specialios priemonės, kurios apsunkina nesankcionuotą prieigą prie įrenginio, pasinaudojant veido atvaizdu – tam reikalui gali būti kurį laiką stebimas žmogaus veido aktyvumas (mirksinčios akys, judinamos lūpos ir t.t.).

Priminsime, kad panašią technologiją patentuoja ir Google konkurentas – korporacija Apple.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)