„Fujitsu“ sukūrė naujos kartos sensorinę sąsają  (4)

Bendrovės „Fujitsu“ tyrimų padalinys „Fujitsu Laboratories“ sukūrė kompiuterinę sąsają, galinčią sąveikauti tuo pat metu su vartotojo pirštais ir popieriuje išspausdinta informacija. Bendrovės atstovų teigimu, pirmieji „Fujitsu“ gaminiai, naudojantys šią sasąją, rinką pasieks iki 2014-ųjų kovo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Fujitsu Laboratories“ paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip žmogus pirštais pažymi atskiras informacijos sritis ant stalo padėtame popieriniame lape. Kompiuteris nuskenuoja šias lapo sritis, atpažįsta turinį ir įkelia jį į savo atmintį. Taip pat demonstruojama galimybė papildyti spausdintinį atvaizdą skaitmenine grafika ir tekstų skenavimo funkcija.

Panašios sistemos buvo kuriamos ne vienerius metus, tačiau sąveika su ne skaitmeniniais objektais reikalavo papildomų daviklių, pavyzdžiui, RFID mikroschemų. Tuo tarpu „Fujitsu Laboratories“ inžinieriai tvirtina sukūrę pirmąją tokią sąsają, kuriai nereikalingi papildomi objektų davikliai.

Skelbiama, kad naujosios kartos sąsaja yra nebrangi: ši technologija remiasi vaizdo kamera ir projektoriumi. Pasak „Fujitsu Laboratories“ atstovų, šios įrangos visiškai pakanka, kad būtų galima labai tiksliai nustatyti objektų formą ir pirštų padėtį net žemos vaizdo raiškos režimu. Sistema atpažįsta pirštus pagal jų kontūrus ir spalvą, analizuojant išorinio apšvietimo ypatumus patikslinama informacija apie spalvas ir šviesos ryškumą. Atskira technologija atsako už kiekvieno piršto padėties nustatymą.

Po to, kai sąsaja atpažįsta žmogaus pirštus, jų vaizdas apdorojamas siekiant tiksliai nustatyti pirštų lietimosi prie įvairių objektų vietą. Skelbiama, kad net ir tuo atveju, kai naudojama žemos raiškos internetinė vaizdo kamera, sistema užtikrina pakankamą tikslumą, kuris būtinas kokybiškam sąsajos darbui. „Fujitsu Laboratories“ sistema gali sekti pirštus, judančius 30 cm per sekundę greičiu, o tokia sparta atitinka pirštų judėjimo greitį dirbant kompiuterio klaviatūra, sakoma bendrovės pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(0)

Komentarai (4)