Latvių negąsdina debatai Lietuvoje: skalūninių dujų toliau ieškos pas save  (0)

Latvijos ekonomikos ministras Danielis Pavliutas neatmeta, kad Latvijoje dar bus ieškoma skalūnų dujų, skelbia Delfi.lv.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nesu pasirengęs atskleisti konkrečių planų, tačiau manau, kad tam tikras judėjimas link papildomų tyrimų bus. Dabar ribojantis veiksnys yra valstybinių išteklių papildomiems tyrimams trūkumas. Didelė tikimybė, kad komerciniais pagrindais tuo užsiims privati bendrovė, mes turime informacijos apie tokio susidomėjimo egzistavimą“, - duodamas interviu informacijos agentūros BNS sakė D. Pavliutas.

Anot jo, panašūs tyrimai Latvijoje jau buvo atlikti. „Tam tikri tyrimai Latvijoje jau vyko. Pats naujausias – iš JAV atvykę inžinieriai ir geologai įvertino duomenis, gautus prieš tai atlikus gręžimo darbus. Geologinė informacija byloja, kad Latvijos teritorijoje taip pat gali būti telkinių, leidžiančių kalbėti apie tokį pat skalūnų dujų potencialą kaip Lenkijoje ir Vakarų Europoje. Latvijoje taip pat yra tokių geologinių struktūrų. Vis dėlto turima informacija, gauta iš anksčiau atliktų gręžinių, nerodo, kad Latvijoje yra skalūnų dujų“, - paaiškino ministras.

Dabar aktyvios visuomenės diskusijos apie skalūnų dujų telkinius ir galimą gavybą vyksta ir Lietuvoje, kur įvairiais vertinimais skalūnų dujų atsargos sudaro maždaug 30-50 milijardų kubinių metrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)