Samsung Galaxy S4 16 GB versijoje vartotojui prieinami vos 8,8 GB  (9)

Norintiems kuo greičiau įsigyti išmanųjį telefoną Samsung Galaxy S4, kuris jau šmėkščioja ne vienos parduotuvės vitrinose, turėtų būti įdomi žemiau pateikta informacija. Kaip jau žinome, pigiausia pastarojo išmaniojo telefono versija siūlo 16 GB duomenų kaupiklį – bent jau taip mums sako Samsung marketingo specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų vartotojo duomenims bus prieinama tik 8,8 GB, arba 55 % deklaruojamos apimties. Palyginimui, iPhone 5 16GB ir Nokia Lumia 920 32GB vartotojui leidžia pasinaudoti beveik 90 % deklaruojamo duomenų kaupiklio dydžio.

Kadangi Samsung Galaxy S4 jau atkeliavo į Lietuvos rinką, galite palyginti jo ir pagrindinio konkurento iPhone 5 kainas bei technines charakteristikas:

  • Samsung Galaxy S4
  • IPhone 5

Net ir „nekaltybės“ nepraradęs Galaxy S4 be SIM kortelės ir sutarties su mobiliojo ryšio operatoriumi suteikia tuos pačius 8,8 GB. Gamintojas nusprendė rezervuoti 7,2 GB sistemos reikmėms, o pasiimti iš šios talpos paprastai nepavyks. Maždaug 2 GB užima operacinė sistema Android, keletas šimtų megabaitų atiduota programoms, tuo tarpu kam reikalinga kita erdvė, belieka tik spėlioti. Galima spėti, kad ji naudojama sistemos atvaizdui ir gamyklinių nustatymų talpinimui, o galbūt programų lokalizacijoms.

Taip Samsung pardavinėja savo flagmaną su ženklu „16GB“, pozicionuodamas jį kaip konkurentą aukščiausios klasės 16GB varžovų sprendimams. Iš tikrųjų, kaip pastebi kai kurie ekspertai, pavadinimas Galaxy S4 8GB tiktų daug geriau. Antra vertus, korėjiečių kompanija nėra vieniša nutylimos realios duomenų kaupiklių talpos fronte. Planšetiniuose kompiuteriuose Surface RT iš 32 GB prieinama vos 16 GB (dėl to kai kurie amerikiečiai jau padavė Microsoft į teismą dėl klaidinančios reklamos), tuo tarpu Surface Pro 128 GB – tik 83 GB, daugelis HTC ir Motorola telefonų vietoj 16GB suteikia prieigą tik prie 60 % nuo šios reikšmės.

Vis tik daugiausia prasikaltusi yra ta pati Samsung: planšetiniame kompiuteryje Ativ Smart PC 500T vietoje deklaruojamų 64 GB vartotojui prieinama vos 30 GB, o tai sudaro netgi mažiau nei 50 %.

Reikėtų priminti, kad išmanusis telefonas Galaxy S4 yra kelių modifikacijų su skirtingais procesoriais, o šiuo atveju buvo kalbama apie modelį su „4+4“ branduolių procesoriumi Exynos 5 Octa – tą patį, kuris turėtų būti prieinamas ir mūsų šalyje. Savo ruožtu, modelyje su Qualcomm Snapdragon 600 vartotojo duomenims prieinama 11,2 GB. Turbūt ne vienas užduoda sau klausimą, kada mobilių įrenginių gamintojai nustos melavę. Matyt, tam prireiks ne vieno teisminio precedento…

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(1)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: