Branduolinio ginklo kūrėjai tapo „Internet Explorer 8“ pažeidžiamumo aukomis  (2)

Interneto naršyklėje „Internet Explorer 8“ aptiktas iki šiol nežinotas pažeidžiamumas. Jis leido kibernetiniams nusikaltėliams įsiskverbti į JAV Vyriausybės darbuotojų kompiuterius. Šis incidentas didelio atgarsio sulaukė tuomet, kai paviešinta, jog minėti darbuotojai susiję su branduolinio ginklo kūrimu ir tyrimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompiuterių saugumo specialistai nustatė, kad problema aktuali „Windows XP“ sistemų naudotojams, nors sunerimti derėtų ir „Windows 7“ naudotojams. Spraga aptikta „Internet Explorer 8“ versijoje, o kitose šios naršyklės versijose minėtas pažeidžiamumas nerastas.

Kibernetinės atakos buvo užfiksuotos JAV Darbo ministerijos tinklalapyje. Jo lankytojai būdavo nukreipiami į tarpinį puslapį, kuriame minėtas pažeidžiamumas ir būdavo išnaudojamas. Kenkėjišku kodu buvo užkrėsti puslapiai, susiję su galimomis personalo ligomis ir sutartimis tų darbuotojų, kurie bendrauja su JAV Energetikos ministerija branduolinio ginklo kūrimo srityje. Į aukų kompiuterius būdavo įdiegiamas jau spėjęs pagarsėti Trojos arklys „Poison Ivy“. Jis buvo modifikuotas taip, kad tik 46 proc. antivirusinių sugebėdavo jį aptikti ir tik po kelių valandų, kai ataka jau būdavo sėkmingai įvykdyta.

Kita kompiuterinių sistemų saugumo specialistų grupė pabandė išsiaiškinti galimus nusikaltimo vykdytojus. Preliminariais duomenimis, dėl kibernetinio incidento atsakingi kinų hakerių grupuotės „DeePanda“ nariai, kurie specializuojasi atakų prieš užsienio valstybių tinklalapius srityje.

Kompanija „Microsoft“ patvirtino, kad minėta saugumo spraga egzistuoja ir rekomenduoja visiems vartotojams atnaujinti savo naršykles bei naudoti „Internet Explorer 9“ arba „Internet Explorer 10“.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (2)