Bilas Geitsas papasakojo apie paskutines Steve Jobs dienas (Video)  (0)

Nežiūrint į tai, kad mes esame įpratę matyti Bilą Geitsą (Bill Gates) ir Styvą Džobsą (Steve Jobs) kaip nesutaikomus priešus, iš tikrųjų paskutinėmis vieno iš Apple įkūrėjų gyvenimo dienomis jie aktyviai bendravo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Televizijos kanalo CBS laidoje „60 Minutes“ Bilas Geitsas papasakojo apie savo paskutinį susitikimą su Steve Jobs.

Buvęs Microsoft vadovas su ašaromis akyse teigė, kad 2011 metų gegužės mėnesį jie diskutavo apie „viską, ko jie išmoko, apie šeimas… apie viską“. Bilo Geitso teigimu, jis ir Steve Jobs praktiškai užaugo kartu ir, nežiūrint į konkurenciją, gerbė kiekvieno indėlį į technologijų industriją.

Mes praktiškai vienmečiai, buvome naivūs optimistai ir sukūrėme didžiules kompanijas“, – teigė jis. Paskutines dienas Steve Jobs sutiko visai nebūdamas apsėstas melancholijos. Jis ir Geitsas leido laiką kalbėdami apie ateitį, o taip pat apie tai, kodėl jie vis tik nesugebėjo teigiamai įtakoti švietimo, tam pasitelkdami technologijas.

Į klausimą apie tai, ką jis labiausiai gerbė Steve Jobs asmenybėje, Bilas Geitsas atsakė, kad pirmiausia dizaino jausmą, galimybę papildyti estetika viską, kas tik įmanoma. „Tas faktas, kad jis pasiekė tai, nebūdamas inžinieriumi, kalba apie dizaino svarbą, siekiant teisingo rezultato“, – pažymėjo B. Geitsas.

Jis taip pat teigė, jog Steve Jobs „suprato prekinius ženklus“ ir turėjo „nuostabią marketinginę intuiciją“. B. Geitsas pripažino, kad Steve Jobs vadovaujama Apple sugebėjo „sudėlioti visus gabalėlius“, kurie buvo būtini sėkmei planšetinių kompiuterių rinkoje pasiekti, o Microsoft apie tai net negalėjo pagalvoti.

Galiausiai jie kalbėjo apie didelę iš aliuminio padarytą jachtą Venus, kuria Steve Jobs užsiėmė savo paskutiniais gyvenimo metais. „Jis parodė man jachtą, prie kurios dirbo“, – teigė B. Geitsas. „Ir kalbėjo apie tai, kad ketina užlipti ant jos borto, nors mes abu žinojome, jog yra didelė tikimybė, jog taip gali neatsitikti“.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: