„BlackBerry“ pristatė prieinamą „Q5” išmanųjį telefoną, jis pasirodys ir Europoje  (8)

Vakar vykusioje kompanijos „BlackBerry“ kasmetinėje konferencijoje „BlackBerry Live 2013” buvo kalbėta ne tik apie esamus įrenginius, atnaujinimus jiems, „BlackBerry Appworld“ programų parduotuvę, tačiau ir apie naujus įrenginius. Vienas iš jų - gana pigus „Q5”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BlackBerry Q5” pasižymi 3.1 colio prisilietimui jautriu ekranu ir klasika tapusia fizine „BlackBerry“ QWERTY tipo klaviatūra. Ekranas turi 720x720 taškų raišką, tačiau tai nestebina, nes įrenginio ekranas yra tokio pat dydžio, kaip ir brangesnio serijos flagmano su QWERTY klaviatūra „Q10”. Tik „Q10” ekranas yra AMOLED, o pigesnis „Q5” naudoja LCD tipo.

„Po dangčiu“ rastumėme 1.2GHz, dviejų branduolių „Qualcomm Snapdragon“ lustą, kaip ir 8GB vietos. Tiesa šią galime praplėsti su microSD kortele. Galinėje dalyje yra 5MP raiškos kamera, o priekyje taip pat gana padorios raiškos, tiesa jau tik 2MP, kamera. Viskas veikia su „BlackBerry 10” OS.

Naujasis „BlackBerry Q5” pasirodys tik tam tikrose Europos rinkose, tačiau labai tikėtina, jog jį išvysime ir Lietuvoje. Tuo tarpu kitos šalys, kaip kad esančiose Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje, Azijoje ar Pietų Amerikoje, tiesiog prašosi pigesnio „BlackBerry“ su „BlackBerry 10” operacine sistema. Išmanusis telefonas visose rinkose pasirodys liepos pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(0)
(16)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: