DDR4 operatyvios atminties pavyzdžius pradeda platinti Innodisk  (0)

Nedidelis kompiuterinės atminties ir NAND Flash mikroschemų gamintoja, JAV kompanija Innodisk pranešė, jog pradeda tiekti DDR4 standartą atitinkančius operatyvios atminties pavyzdžius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos atstovų teigimu, tai yra pirmieji pasaulyje atminties moduliai, kuriuos siūlo kompanija, neturinti savų gamybinių pajėgumų. Tai yra gana rimtas žingsnis, kadangi DDR4 modulius jau daugiau nei metus siūlo P. Korėjos gigantai Samsung ir SK Hynix. Panašu, kad pas šiuos gamintojus atsirado DDR4 mikroschemų perteklius.

Amerikiečių kompanija kol kas patingėjo pateikti visas pavyzdinių modulių specifikacijas. Žinoma tik tiek, kad tai yra serveriniai įrangai skirta DDR4 RDIMM operatyvioji atmintis, kurios modulių talpa sieks 4 GB, 8 GB ir 16 GB. Darbiniai taktiniai dažniai turėtų būti 2133 – 3200 MHz diapazone. Aišku, tai yra tik pradžia. Kai tik šie atminties moduliai taps masiniai, jų taktiniai dažniai tik augs, kaip tai nutiko DDR2 ir DDR3 atveju.

Dar vienas pozityvus naujų modulių aspektas – DDR4 atminčiai reikalinga įtampa bus mažesnė, lyginant su dabartiniais DDR3 ir net LPDDR3 moduliais – jei DDR4 galės pasigirti 1,2 V, tai dabartiniai DDR3 – 1,5 V, o LPDDR3 – 1,35 V. Bendras naujų operatyvios atminties modulių energijos suvartojimo lygis bus 40% mažesnis, nei LPDDR3.

Reikia pažymėti, kad pavyzdinių DDR4 modulių tiekimo pradžia nereiškia, kad jie greitai pasirodys rinkoje ir taps serijinių kompiuterių neatsiejama dalimi. Apskritai dažnas analitikas dar netiki, kad masinis DDR4 startas prasidės 2014 metais. Visos viltys dabar siejamos su Intel serverine platforma, kurios pagrindą sudarys Haswell-EX procesoriai. Šie gali pirmieji prisijaukinti progresyvius DDR4 modulius. Visa tai gali įvykti 2014 metų pabaigoje. Savo ruožtu, paprastiems vartotojams skirti asmeniniai kompiuteriai naują operatyvios atminties standartą įsisavins tik 2015 metais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: