Nauja Apple idėja: vaizdo kamerą ir blykstę paslėpti už išmaniojo telefono ekrano  (23)

Puslapis Patently Apple praneša, kad korporacija Apple sukūrė technologiją, leidžiančia kamerą, blykstę, biometrinį sensorių ir kitus panašius komponentus patalpinti už išmaniojo telefono ekrano, o ne korpuso paviršiuje, kaip tai dabar daroma visuose mobiliuose įrenginiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaime suprantama, technologijos techninės detalės nėra skelbiamos, tačiau iš dabar prieinamos informacijos galima daryti išvadą, kad jos realizacijai ketinama pasitelkti specialų permatomą ekraną. Esant įprastam darbiniam režimui, jis veiks kaip jutiklinis LCD ekranas, tačiau aktyvavus kameros programą, tam tikrą ekrano taškų dalis užges, ekranas taps permatomas, taigi bus galima filmuoti/fotografuoti priešais esančius objektus, tuo tarpu vartotojui turėtų matytis vidiniai mobilaus įrenginio komponentai.

Ekspertų teigimu, toks sprendimas leistų Apple sukurti visiškai kitokį mobilių įrenginių dizainą, patobulinti jų ergonomiką, o taip pat padidinti naudingą ekrano plotą, neaukojant kitų funkcijų. Šiuo metu minėta technologija figūruoja kaip patentinė paraiška, taigi dabar sunku pasakyti, kada visa tai pasirodys serijiniuose išmaniuosiuose telefonuose iPhone ir planšetiniuose kompiuteriuose iPad.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (23)

Susijusios žymos: