Pasiektas povandeninių šviesolaidžių spartos rekordas: 31 Tb/s  (0)

Prancūzijos ir JAV bendrovė „Alcatel-Lucent“ pranešė pasiekusi rekordinę povandeniniais šviesolaidžių kabeliais perduodamų duomenų spartos rekordą. Bandymų metu jai pavyko perduoti informaciją 7,2 tūkstančių kilometrų atstumu 31 terabitų per sekundę greičiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak bendrovės atstovų, atliekant šį eksperimentą buvo naudojami 155 lazeriai, kiekvienas iš jų veikė atskiru dažniu bendroje spektro dalyje, kurioje dažnio žingsnis buvo lygus 50 GHz. Kiekvienas iš jų duomenis perdavinėjo 200 Gb/s sparta.

Pranešama, kad eksperimentas rėmėsi bendrovės „Bell Labs“ tyrimų padalinio darbo rezultatais organizuojant 200 gigabitų ryšio kanalus su vienu nešančiu signalu (nešliu).

Povandeninių ryšio kabelių atveju, esant dideliems atstumams ir signalų perdavimo greičiams, siunčiamų duomenų atstatymą apsunkina signalų iškraipymas ir atsirandantys triukšmai. „Bell Labs“ mokslininkams pavyko išspręsti šią problemą pasitelkus naujas signalų moduliacijos, perdavimo ir apdorojimo technologijas.

„Alcatel-Lucent“ buvo įsteigta 2006 m. susijungus prancūzų įmonei „Alcatel“ ir JAV bendrovei „Lucent Technologies“. Ji vykdo tyrimus duomenų perdavimo srityje ir gamina telekomunikacinę įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)