Vilnius ir Kaunas didžiuojasi pasaulinio lygio internetu  (12)

Vilniečiai jau kelerius pastaruosius metus gali didžiuotis naudodamiesi greičiausiu internetu pasaulyje. Tačiau toks titulas turi savo kainą – tai matyti iš šios žiemos mokesčių analizės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vienos sąskaitos“ duomenimis, vidutinis Vilniaus namų ūkis 2012–2013 m. žiemą už internetą, kabelinę televiziją ir kitas ryšių paslaugas kas mėnesį vidutiniškai mokėjo po 74 Lt. Ši suma sudarė beveik 4 % vidutinio vilniečio atlyginimo.

„Net Index“ interneto svetainėje pateikia visų didžiausių pasaulio miestų interneto ryšio spartas. Sąrašo viršuje įkopęs Vilnius pirmauja jau kelerius metus iš eilės. Šiuo metu vidutinė vilniečio naudojama interneto sparta – beveik 50 Mb/s. Tačiau jie gali rekordiškai greitai ne tik atsiųsti, bet ir dalytis failais. Vilniuje vidutinė išsiuntimo sparta siekia daugiau nei 43 Mb/s greitį. Artimiausius konkurentus Centrinį Honkongo salos rajoną Lietuvos sostinė lenkia daugiau nei 10 Mb/s.

Kaunas neatsilieka

Tačiau ne tik Vilnius gali didžiuotis pasaulinio lygio internetu. Kaunas taip pat patenka tarp miestų lyderių. Laikinoji sostinė su vidutine 32 Mb/s atsisiuntimo sparta „Net Index“ reitinge užima 5 vietą. Tačiau jiems internetas kainuoja ne tiek daug, kiek Vilniaus gyventojams. Kauniečiai už internetą ir kitas ryšio paslaugas šią žiemą vidutiniškai mokėjo 24 Lt mažiau nei vilniečiai – po 50 Lt.

Interneto ir kitų ryšio paslaugų sąskaitų augimui įtaką darė ne tik sparti šviesolaidžio interneto plėtra, bet ir augantis mobiliaisiais telefonais besinaudojančių gyventojų skaičius. Aktyvių abonentų skaičius Lietuvoje 2012 m. pabaigoje peržengė 5 mln. ribą. Šiuo metu kiekvienam gyventojui tenka apie 1,7 aktyvios SIM korteles.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ITNaujienos
ITNaujienos
(12)
(0)
(0)

Komentarai (12)