Sukurtas nešiojamas kompiuteris su Ubuntu ir saulės baterijomis (Video)  (7)

Kanadiečių kompanija WeWi pristatė gana neįprastą nešiojamą kompiuterį. Įrenginys vadinasi Sol, jame įdiegta operacinė sistema Ubuntu Linux bei saulės baterijos, kurios leidžia veikti ne tik pasitelkiant akumuliatorių, tačiau ir saulės šviesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar daugiau, kūrėjai šį nešiojamą kompiuterį pozicionuoja kaip modelį, kuris skirtas kariniam ir pramoniniam naudojimui. Kalbama apie atsparumą smūgiams ir drėgmei, bevielio ryšio adapterių GPS, Wi-Fi ir Bluetooth palaikymą, įdiegtas 3G/4G modemas. Dar įdomiau skamba šio produkto kaina – vos $350-400.

Nors nešiojamas kompiuteris turi visiškai įprastą 13“ įstrižainės 1366х768 taškų raiškos ekraną ir ne patį galingiausią Intel Atom D2500, net ir besivystančių šalių atveju šis sprendimas yra gana pigus. Nereikia pamiršti ir apie saulės baterijas, kurių yra keturios. Nešiojamas kompiuteris turi bateriją, kuri veikia iki 10 valandų, tuo tarpu akumuliatoriaus pilnam įkrovimui nuo saulės baterijų užtenka vos poros valandų.

Kol kas nėra jokių duomenų apie WeWi produkto prekybos datos pradžią ir kainą, ir egzistuoja tik viena reali fotografija, o visos kitos – tik 3D modeliai, taigi galima spėti, kad tai yra tik konceptas, kuris ateityje, tikėtina, taps realiu produktu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (7)