„Ubuntu“ OS apims viską: asmeninius kompiuterius, telefonus ir planšetus (Video)  (11)

Nors kai kas tikėjosi, jog sutapę tam tikrų produktų ir programinės įrangos pristatymai iš HTC ir „Ubuntu“ nėra tiesiog sutapimas, buvo atvirkščiai. Visgi vakar sužinojome apie tai, jog „Ubuntu“ operacinė sistema apims viską: asmeninius kompiuterius, telefonus ir planšetus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ypatingai didelis dėmesys buvo skirtas planšetinio kompiuterio valdymui. „Ubuntu“ ne tik norėjo, kad reikėtų kuo mažiau mygtukų ir viską būtų galima valdyti rankų gestais, kaip kad telefone, tačiau ir pasiūlyti galimybę ekrane lengvai valdyti daugiau nei vieną programą, panašiai kaip asmeniniame kompiuteryje.

Hibridiniai sprendimai tikrai nėra naujiena, tad „Ubuntu“ atsižvelgė ir į tai. Video įraše rodoma galimybė telefoną įdėti į planšetinį kompiuterį su didesniu ekranu, o operacinė sistema reaguodama į tai, pakeičia aplinką į planšetiniam kompiuteriui priimtiną, bet vis tiek leidžia kartu naudoti ir programas, kurios iš esmės yra pritaikytos telefonui ir jame veikė prieš jį įdedant į planšetą. Ši funkcija pavadinta „Side Stage“ vardu. Prijungus prie planšetinio kompiuterio dar ir klaviatūrą su pele, jūs būsite perkelti į visiems įprastą „Ubuntu“ OS aplinką, o įrenginį prijungę prie TV – „Ubuntu TV“ aplinką. Tad nieko keisto, jog „Ubuntu“ teigė turėsiantys užbaigtą ekosistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(0)
(0)

Komentarai (11)