Ant Baltųjų rūmų stogo sugrįš saulės elementai  (7)

Baltuosius rūmus Vašingtone ateityje „papuoš“ dvi saulės baterijos. Taip siekiama paskatinti ir pačius amerikiečius naudoti saulės energiją, sakė energetikos sekretorius Stevenas Chu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo projektu, anot jo, norima patikinti, kad saulės elementai funkcionuoja pakankamai kokybiškai ir yra patikimi, praneša agentūra AFP.

Saulės elementai ant Baltųjų rūmų stogo jau buvo pritvirtinti, kai 1977-1981 metais JAV vadovavo prezidentas demokratas Jimmy`is Carteris. Jos vėl pašalintos Ronaldo Reagano nurodymu.

Dabartinis Baltųjų rūmų šeimininkas Barackas Obama atsinaujinančios energijos plėtrą paskelbė vienu svarbiausių savo kadencijos uždaviniu, tad saulės elementų sugrąžinimas ant Baltųjų rūmų stogo simboliškai žymį naują JAV požiūrį į atsinaujinančią energetiką ir jos svarbą pasauliui.

Tiesa, nors pagrindinė elementų paskirtis išliks simbolinė, ant stogo jie veltui laiko neleis. Pranešama, jog nuo 2011 pavasario saulės elementai Baltuosiuose rūmuose bus naudojami ne tik elektros energijos gamybai, bet ir vandens šildymui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)