Brangiausia pasaulyje žaidimo kopija – už milijoną dolerių  (0)

Kompiuterinių žaidimų pasaulyje prieš keletą metų išpopuliarėjo „specialios ribotos versijos“ išankstinių užsakymų tendencija – už šiek tiek didesnę kainą iš anksto susimokėjusiems pirkėjams pasiūloma žaidimo pakuotė su unikaliais priedais, kurių negauna „standartinės“ versijos pirkėjai. Žaidimo „Saints Row IV“ kūrėjai nusprendė šią tendenciją išnaudoti iki kraštutinumo – siūlo vieną žaidimo pakuotę įsigyti už milijoną dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame žaidime gangsterių pasaulis atvaizduojamas per parodijos prizmę, kartais jį iškreipiant iki visiškos beprotybės. Pavyzdžiui, naujausioje žaidimo versijoje vienas nusikaltėlių gaujos lyderis išrenkamas JAV prezidentu – prieš pat ateivių invaziją į Žemę.

„Saints Row IV“ versija „Super Dangerous Wad Wad Edition“ taps visų laikų pačia brangiausia žaidimo kopija pasaulyje – ji kainuos milijoną JAV dolerių. Savaime suprantama, kaip ir visų „specialių ribotų versijų“ pakuotėse, šioje bus šis tas daugiau nei vien žaidimas. „Šis tas“ - švelniai tariant. Mat pakuotėje be paties žaidimo taip pat bus bilietas skrydžiui į kosmosą su „Virgin Galactic“, vienos dienos šnipo įgūdžių treniravimo mokyklos kuponas, pažadas suteikti „įkaito gelbėjimo patirtį“, kliento pasirinkta plastinė operacija, asmeninis apsipirkimų asistentas ir aprangos rinkinys, savaitės trukmės apgyvendinimas Vašingtono (JAV) Jefferson viešbutyje, dar savaitės - „Burj-al-Arab“ viešbutyje Dubajuje, automobilis „Toyota Prius“ su draudimu metams ir automobilis „Lamborghini Gallardo“ su metų trukmės naryste „écurie25“ superautomobilių klube, kad tokio automobilio vairuotojas nesijaustų vienišas.

Leidinys „Forbes“ labai apytiksliai apskaičiavo kokia yra tikroji šio žaidimo pakuotės (arba tiksliau, prekių ir paslaugų rinkinio, į kurį kažkaip pateko ir žaidimas) tikroji vertė:

  • „Lamborghini Gallardo“: apie 250 000 JAV dolerių (įvertinus tai, kad pirkėjas tikriausiai negaus brangiausios komplektacijos).
  • Kosminis skrydis: 250 000 JAV dolerių.
  • 7 naktys „Burj al-Arab“ karališkuose apartamentuose (su atskira džakuzi vonia, privačiu liftu, besisukančia lova): 95 000 JAV dolerių su nuolaida (pilna kaina – arčiau 140 000 dolerių).
  • „Toyota Prius“ (su draudimu metams): apie 42 000 JAV dolerius.
  • „écurie25“ narystė metams: 39 000 JAV dolerių.
  • Pirmos klasės skrydis į Dubajų: 19 000 JAV dolerių.
  • Pirmos klasės skrydis į Vašingtoną: 8 400 JAV dolerių.
  • 7 naktys „Jefferson“ viešbutyje: apie 2900.

Taigi, susumavus vertingiausius pakuotėje esančius daiktus ir paslaugas, gaunamas skaičius, kiek didesnis už 800 000 JAV dolerių. Neįskaičiuojant organizavimo kaštų – galima manyti, kad jie siektų iki 15 000 dolerių. Dar po 2 000 dolerių galima pridėti už šnipų mokyklą ir įkaito gelbėjimo suvaidinimą. Ir apvali sumelė paišlaidavimui parduotuvėse – apie 20 000 už prabangų „aprangos rinkinį“. Galbūt dar reikėtų įtraukti sraigtasparnio, pristatysiančio pirkinį, nuomos kainą ir laiką. Žaidimo pardavėjai turi numatę ir viršutinę plastinės operacijos kainos ribą, bet, jų teigimu, ši riba nėra stipriai varžanti pasirinkimo galimybes.

Pagrindinis rinkinio komponentas – jam pavadinimą suteikusi žaidimo „Saints Row IV“ versija „Commander in Chief“ (atskirai ji kainuoja 60 dolerių).

Žinoma, šis pasiūlymas iš esmės yra daugiau pasigyrimas nei rimtas pasiūlymas su lūkesčiu, kad atsiras pirkėjas – tikimybė, kad iš tiesų atsiras milijonais besitaškantis pirkėjas, kurio poreikius atitiks visi sąraše esantys daiktai, yra gana menka. O jeigu koks pirkėjas ir atsirastų, jis turėtų būti pakankamai akylas, kad pastebėtų, jog žaidimo platintojai pasilieka sau teisę pakeisti iš anksto išsakomų paketų turinį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (0)