Google ketina sukurti bepiločių taksi automobilių tinklą  (0)

Puslapis Jessica Lessin praneša, jog interneto gigantas Google dar nesurado bendros kalbos su automobilių gamintojais, todėl kompanija svarsto apie galimybę savarankiškai gaminti bepilotes transporto priemones. Žinoma, pilnai gilintis į automobilių gamybos subtilumus Google neketina, tiesiog atitinkami užsakymai bus atiduoti kontraktiniams gamintojams Magna arba Continental.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką darys Google su tokiais „savarankiškais“ automobiliais, kol kas tiksliai nenuspręsta. Be pardavimų privatiems asmenims per tarpininkus Google galvoja apie „robotizuotų taksi“ tinklo organizavimą keliuose Jungtinių Valstijų miestuose. Iš pradžių prie vairo sėdės viską stebėsiantis „gyvas“ žmogus, tačiau po kurio laiko kelionės vyks visiškai autonominiu režimu.

Negalima atmesti galimybės, kad pasauliniai automobilių koncernai vis tik surizikuos perimti iš Google bepiločių automobilių gamybos idėją, ir Interneto gigantui neteks įsisavinti sau naujos veiklos. Pavyzdžiui, parodoje CES 2013 japonų kompanijos Toyota padalinys Lexus jau demonstravo galintį be žmogaus judėti automobilį. Atitinkamas transporto priemones demonstravo ir koncernas Volkswagen – tam buvo pasinaudota dukterinės firmos Audi paslaugomis.

Kompanija Ford prognozuoja, jog masiškai gaminami bepiločiai automobiliai keliuose pasirodys jau 2017 metais. Kompanijos General Motors, Volvo ir Nissan mano, jog tai įvyks trimis metais vėliau – maždaug 2020-aisiais. Aišku tik viena – susidomėjimas atitinkamomis technologijomis yra didelis, belieka tik adaptuoti teisės aktus bei sukurti atitinkamą kelių infrastruktūrą, kuri leistų saugiai judėti bepiločiams automobiliams.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)