Žaidimas „GTA 5“ Lietuvoje šluojamas nuo parduotuvių lentynų (Video)  (0)

Pasaulyje pardavimų rekordus gerinantis kompiuterinis žaidimas „Grand Theft Auto 5“ („GTA 5“) ir Lietuvoje sulaukė milžiniško susidomėjimo. Nors kol kas „Rockstar Games“ išleido tik žaidimų konsolėms pritaikytą „GTA 5“ versiją, žaidimo kopijos šluojamos nuo parduotuvių lentynų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Topo centre“ pasaulinio populiarumo sulaukęs žaidimas „GTA 5“ yra absoliutus lyderis. Visa pirmoji gauta šio žaidimo partija buvo išpirkta per kelias dienas, todėl dabar priimame užsakymus kol sulauksime šių prekių papildymo“, – teigė bendrovės „TC prekyba“ atstovė Lina Mažeikienė.

„GTA 5“ paklausa nesiskundžia ir žaidimais prekiaujanti parduotuvė „Baitukas“. Tiesa, jos atstovai pastebi, kad kol kas šis žaidimas dar neaplenkė ligšiolinio lyderio – „Diablo 3“.

„Konsolinių žaidimų rinkoje, „GTA 5“ šiai dienai yra lyderis, jo nepasiekė nei „FIFA 14“, nei „NBA 2K14“ – niekas. Kitus konsolinius žaidimus jis lenkia daug kartų, – sakė „Baituko“ atstovė Gitana. – Žaidimų personaliniams kompiuteriams lyderis Lietuvoje yra „Diablo 3“. Jei būtų „GTA 5“ versija išleista asmeniniams kompiuteriams, galbūt jis būtų iššovęs dar aukščiau.“

Panaši situacija yra ir el. parduotuvėje Pigu.lt. „GTA 5“ pardavimai viršijo vidutinį žaidimo pardavimų skaičių apie 10–15 kartų, ir šiais metais tai – vienareikšmiškai lyderis. „GTA“ serija apskritai turi tokią savybę, kad net praėjus keleriems metams po išleidimo, šis žaidimas neiškrenta iš 20-ies Lietuvoje geriausiai parduodamų mėnesio žaidimų (taip buvo su „GTA 4“), to paties galima tikėtis ir iš „GTA 5“. Pigu.lt žaidimų prekybos istorijoje kiek populiaresnis buvo tik „Diablo 3 (PC)“ žaidimas, kurio pirmos savaitės pardavimai buvo bene pusantro karto didesni už dabartinius „GTA 5“, bet praėjus keliems mėnesiams tikime, jog „GTA“ aplenks „Diablo“, – komentavo Pigu.lt Rinkodaros projektų vadovė Donata Rimkutė.

Ji pastebėjo, kad ažiotažas dėl „GTA 5“ rinkoje itin didelis – bene pirmą kartą buvo stebėtas reiškinys, kai po žaidimo išleidimo jo pirkimo kaina ne sumažėjo, o išaugo bent 10 proc. Šiuo metu ji vėl stabilizavosi. „Paprastai po mėnesio ar dviejų žaidimo kaina nukrenta maždaug 30 proc. Šiuo atveju taip gali atsitikti, mūsų manymu, po pusmečio“, – teigė D.Rimkutė.

Rugsėjo mėnesio žaidimų TOP 10 Lietuvoje

„Žaismo DNR“ pristatė rugsėjo mėnesio geriausiai Lietuvoje parduodamų žaidimų dešimtuką, kuris sudarytas remiantis trijų žaidimais prekiaujančių tinklų pateiktais duomenimis. Matyt, nieko nenustebins tai, kad pirmoje dešimtuko vietoje atsidūrė skandalingasis „Grand Theft Auto 5“. Didelio susidomėjimo Lietuvoje sulaukė ir tokie žaidimai, kaip „FIFA 14“ ar „NBA 2K14“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(9)
(1)
(0)

Komentarai (0)