Operatyvios atminties modulių kainos ir toliau augs  (0)

Agentūros DRAMeXchange teigimu, populiariausių 4 GB talpos DDR3 operatyvios atminties modulių pardavimo kainos jau pasiekė $34 ribą, praneša taivaniečių puslapis DigiTimes. Tai reiškia, kad atminties mikroschemų tiekimo apimčių sumažėjimas dėl gaisro kompanijos SK Hynix gamykloje ir toliau išlieka negatyviu faktoriumi, nors SK Hynix vadovybė visa tai neigė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šuo metu atminties modulių rinkos dalyviai nesitiki greitu šios rinkos segmento atsigavimu. Apie tai byloja ir augančios kontraktinių kainų augimas, nors iki šiol dėl spekuliacinių priežasčių kainos kilo tik mažmeninėje prekyboje.

Per spalio mėnesį, lyginant su rugsėju, kontraktinės DRAM mikroschemų kainos išaugo 6,25% ir pasiekė lygį, kai 1 GB kainuoja $1. Analitikai tikis, kad kontraktinės kainos bei tos, kurios stebimos mažmeninėje prekyboje, dar labiau supanašės, o tai reiškia, kad atminties modulių brangimas bus ilgalaikis.

Po gaisro SK Hynix gamykloje Kinijoje smarkiai sumažėjo DRAM atminties modulių tiekimas svarbiausiems OEM partneriams. Tai lėmė, kad antro ir trečio ešalono gamintojai nusprendė pradėti pirkti ne iš gamintojo, o iš trečių šalių – atviroje rinkoje. Akivaizdu, kad tokios firmos kenčia nuo deficito, o tokia situacija tęsis ir toliau.

SK Hynix šiuo metu imasi visų priemonių, kad ankstesnis gamybos lygis būtų pasiektas kuo greičiau, netgi planuojama aktyvuoti papildomas gamybines linijas, kurios anksčiau buvo skirtos NAND Flash mikroschemų gamybai. Tai turėtų leisti išsaugoti esamus klientus bei jų neprarasti, juo labiau, kad pagrindinis konkurentas – kompanija Samsung – jau padidino savo DRAM gamybos pajėgumus, siekdama patenkinti rinkos poreikius.

Bet kokiu atveju, rinkos analitikai mano, kad ir 2013 metų IV ketvirtyje DRAM mikroschemų deficitas išliks, tad iki kitų metų tikėtis operatyvios atminties pigimo nevertėtų.

Logiška manyti, jog DRAM kainos augs ir Lietuvoje. Dabartines atminties modulių kainas galite peržiūrėti bet kurioje IT prekių elektroninėje parduotuvėje, pavyzdžiui operatyviosios atminties pasiūla 1a.lt arba operatyviosios atminties pasiūla fortakas.lt.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: