Microsoft siūlo rezervinio maitinimo šaltinius ir generatorius keisti į kuro elementus (Video)  (0)

Vandenilio kuro elementai po truputį pasirodo vartotojiškoje elektronikoje, jais aktyviai domisi didžiausi pasaulyje automobilių gamintojai. Kompanijos Microsoft atstovų teigimu, kuriuos cituoja puslapis Computerworld, kuro elementai galėtų tapti svarbia duomenų apdorojimo centrų sudedamąja dalimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos atstovai siūlo pakeisti rezervinio maitinimo šaltinius ir generatorius į kuro elementus, kurie paverčia dujų pavidalo kurą į elektros energiją. Kaip kuras gali būti naudojami iš organinių atliekų gauti produktai, gamtinės dujos arba vandenilis.

Gamtinės dujos yra savotiška alternatyva elektrai, energija aprūpinant kritiškai svarbias serverių sistemas, mano programinės įrangos gigantas. Jei vietoje tradicinių elektros perdavimo linijų, kurios dažnai kenčia nuo nepalankių oro sąlygų, būtų naudojamas žemo slėgio dujotiekis, duomenų centrus galima apsaugoti nuo elektros dingimo.

Nepertraukiamas dujų tiekimas per požeminius kanalus šiuo atveju – tai dujų tiekimo kompanijos rūpestis. Microsoft teigimu, procesas jau seniai sutvarkytas ir patikimas, nors patys dujų tiekėjai be elektros tiekimo vis tiek negali apsieiti.

Žinoma, lieka dar labai daug klausimų – nuo tokių energijos šaltinių saugumo iki jų gebėjimų pakelti elektros suvartojimo šuolius. Vis tik kompanija Microsoft įsitikinusi, kad panaši koncepcija turi visus šansus gyvuoti. Ir taip mano ne tik programinės įrangos gigantas. Šia technologija yra apsiginklavusi Google ir kitos IT kompanijos, kurios naudoja Bloom Energy pagamintus sprendimus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)