2020 m. Linux dominuos automobiliams skirtoje įrangoje  (5)

Kompanijos IHS Automotive specialistų teigimu, 2020 metais automobilių įrangai skirta operacinių sistemų rinka užaugs iki 130 mln. vienetų. Palyginimui, 1999 metais visa asmeninių kompiuterių rinka siekė tuos pačius 130 mln.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiekviename automobilyje gali būti keletas operacinių sistemų: viena gali valdyti pramogų ir navigacijos sistemai, kita užsiimtų telematika ir ryšiu su išmaniuoju telefonu, dar kita leistų pramogauti keleiviams, sėdintiems automobilio gale. Operacinės sistemos Linux pagrindu 2020 metais bus sukurta apie 53,7 mln. sistemų. Tai leis šiai platformai tapti šio segmento lydere. Dabar jos užimamos rinkos dalis sudaro vos 1 mln. sprendimų. Atviras kodas, resursų ekonomija ir galimybė pasirinkti OS distributyvo versiją – štai tie esminiai aspektai, kurie leis Linux išpopuliarėti. Jau dabar automobilių pramonės gigantai noriai naudoja Linux. Koncerno General Motors atveju tai būtų Cadillac, Buick, GMC, Chevrolet ir Opel. Kompanijos BMW, Jaguar/Land Rover ir grupė PSA naudoja Linux versiją, kuri suderinama su platforma GENIVI. Būtent ši Linux modifikacija, ekspertų iš IHS teigimu, ateityje turėtų užimti lyderės poziciją.

Šiuo metu QNX kontroliuoja 53% rinkos, su dideliu atotrūkiu už jos liko Microsoft su 27% rinkos. Pastarosios kompanijos produktams simpatizuoja automobilių gamintoja Ford.

Analitikai mano, kad ateityje Microsoft programinės įrangos dalis automobilių rinkoje po truputį mažės, nors bendras rinkos augimas leis programinės įrangos gigantui gauti daugiau pajamų. 2020 metais Microsoft kontroliuos ne daugiau kaip 18% rinkos.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (5)