Vienas iš „Google“ vadovų paskelbė 2014 m. pranašystes (Video)  (0)

„Google“ direktorių tarybos pirmininkas Ericas Schmidtas mėgsta daryti viešus pareiškimus. Šiai silpnybei atsispirti jis nepajėgė ir priartėjus 2014-ųjų slenksčiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu naujienų agentūrai „Bloomberg“ E. Schmidtas apibendrino „Google“ pasiekimus šiais metais ir pateikė kelias svarbiausias technologijų raidos 2014-aisiais prognozes.

Kalbėdamas apie „Google+“ socialinį tinklą jis pripažino bendrovės atsilikimą socialinių paslaugų srityje asmenine savo klaida ir pažadėjo ją ištaisyti kitais metais. „Aš nesitikėjau tokio socialinių tinklų populiarumo, ir tai tapo pačia didžiausia mano klaida, - pareiškė E. Schmidtas. - Mes buvome užsiėmę kitais darbais, tačiau turėjome veikti ir šioje srityje. Prisiimu visą atsakomybę dėl tokios padėties.“

Jis aiškiai leido suprasti, kad „Google“ socialinis tinklas bus plėtojamas aktyviau, o nepakankamas jo populiarumas kitais metais turėtų išaugti. Nebuvo atmesta galimybė, kad to siekdama „Google“ perims kitas interneto socialinių paslaugų srityje veikiančias kompanijas.

Kalbėdamas apie IT raidą 2014 metais jis sakė, kad reikia laukti audringos naujų mobiliųjų paslaugų ir aplikacijų plėtros, nes per praėjusius 2 metus išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių naudotojų skaičius smarkiai išaugo.

„Visi turės išmaniuosius telefonus, - prognozavo E. Schmidtas. - Perėjimo nuo kompiuterių prie mobiliųjų įrenginių tendencija buvo stipri, ir pagaliau ji nugalėjo.“Jis atkreipė dėmesį, kad išmaniųjų telefonų ir planšečių šiandien parduodama daugiau, nei asmeninių kompiuterių.

Kitu išskirtiniu 2014 m. bruožu jis vadina didelės apimties duomenų (big data) ir jų mašininio apdorojimo technologijų įsitvirtinimą. „Google“ direktorių tarybos pirmininkas jas pavadino naujų paslaugų kūrimo pamatu. E. Schmidtas prognozuoja, kad didelių duomenų apdorojimo galimybės gali pakeisti verslą viso pasaulio mastu. Jis taip pat pranašavo, kad kitais metais didelės apimties duomenų apdorojimui bus pasitelkti naujos kartos dirbtinio intelekto sistemų prototipai.

Pasak jo, pirmiausia pokyčius pajus genetika. Naujos kartos genomo sekvenavimo sistemos, jo teigimu, 2014 m. atvers kelią naujiems atradimams vėžio diagnostikos ir gydymo srityse.

Nors E. Schmidtas be abejonės yra gerai informuotas žmogus, vis dėlto jo technologinėmis pranašystėmis aklai tikėti neverta. Pavyzdžiui, anksčiau jis buvo prognozavęs, kad iki 2012 m. vidurio dauguma išmaniųjų televizorių naudos „Google TV“ priedėlius, bet, šaltinių teigimu, bendrovė jau ruošiasi atsisakyti šio prekės ženklo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)