CES 2014: akiniai Lumus DK-40 išmanesni nei Google Glass  (1)

Kompanija Lumus parodoje CES 2014 pristatė „išmaniuosius“ akinius Lumus DK-40. Jie gana panašūs į Google Glass, tačiau kartu ir kitokie.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, vietoj to, kad labai mažas ekranas būtų patalpintas prieš vartotojo akį, šie akiniai vaizdą rodo tiesiai stikle. Projektorius patalpintas dešinėje akinių auselėje. Tuo pačiu metu vaizdas matyti ne tik kairiame, bet ir dešiniame stikle.

Lumus DK-40 vaizdo raiška sudaro 640×480 taškų, matymo kampai – 25 laipsniai (Google Glass šis rodiklis šiuo metu sudaro 15 laipsnių). Akiniai turi 5 megapikselių raiškos kamerą. Jie gali „draugauti“ su išmaniaisiais telefonais ir planšetiniais kompiuteriais – tam skirta firminė Android aplikacija.

Aišku, nereikia tikėtis, kad Lumus DK-40 yra dar vienas priedas prie mobiliųjų įrenginių, kadangi šiuose akiniuose taip pat įdiegta operacinė sistema Android.

Šiuo metu įdiegto į akinius akumuliatoriaus užtenka keturių valandų nepertraukiamam darbui. Jie taip pat leidžia filmuoti panoraminius vaizdus, žvalgantis realiame pasaulyje, tam reikalui naudojamasi akselerometru ir giroskopu.

Lumus DK-40 stikluose rodomą vaizdą galima paversti spalvotu arba juodai baltu. Mobilus įrenginys bus išleistas šių metų kovo mėnesį, apie kainą gamintojas nieko nepranešė.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (1)