Japonų kuriami Google Glass akinių analogai gali viską (Video)  (6)

Google Glass akiniai turi labai daug klonų, kurie dar tik ruošiami debiutui mažmeninėje prekyboje. Japonų mobiliojo ryšio operatorius DoCoMo neseniai pristatė vieno tokio nešiojamo įrenginio prototipą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis iš tolių įrenginių sukurti, bendradarbiaujant su Vuzix – kompanija, jau seniai užsiima ekranų, skirtų tokiems akiniams, gamyba. panašu, jog DoCoMo daugiausia užsiima programinės įrangos kūrimu, tuo tarpu aparatinę dalį gamina kitos kompanijos.

Space Interface demonstracijoje vartotojas su tokiais akiniai, turinčiais kamerą bei infraraudonųjų spindulių sensorių, galėjo manipuliuoti ekrane esančiais objektais. Minėta įranga reikalinga tam, kad būtų galima atpažinti žmogaus rankas.

DoCoMo taip pat darbuojasi prie veidų ir balso atpažinimo technologijų. Pavyzdžiui, akiniai gali parodyti vartotojui informaciją apie žmogų, į kuris jis žiūri. Ji atsiranda nedideliame ekrane, panašų į tą, kuris mes matėme Google Glass.

Demonstracijoje „Anything is an interface“ buvo naudojami akiniai ir specialūs akiniai, kurie leidžia iš bet kurio paviršiaus padaryti sensorinį ekraną. Kompanija taip pat pristatė laisvų rankų įrangą, kuri leidžia matyti ir valdyti išmaniojo telefono ekraną, kol mobilus įrenginys guli drabužių kišenėje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (6)