Google Glass akinių ateities vizija (Video)  (5)

Pirmasis Google Glass modelis visai neseniai pasiekė kelis tūkstančių laimingųjų. Papildytos realybės akiniai kol kas sugeba atlikti visai nedaug užduočių, tačiau tai yra tik pradžia. Ir, žinoma, niekas nedraudžia įvairių sričių specialistams pasvajoti, kokį funkcionalumą Google Glass įgytų ateityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai kompanija Playground Inc. pabandė įsivaizduoti, kas gali atsitikti su Google akiniais ateityje, kai šiam inovatyviam produktui atsiras visa eilė naudingos programinės įrangos. Ką gi, jei viskas bus taip, kaip parodyta vaizdo klipe, tai turėtų įtikinti net ir aršiausius kritikus, kad Google akiniai – tai iš tikrųjų naudingas dalykas, o kartu pakeis nuomonę tų 90 proc. vartotojų, kurie nepasiryžę nešioti Google Glass akinių.

Tokią informaciją apie JAV vartotojų nuomonę pateikė kompanija BiTE interactive. 1000 išmaniųjų telefonų savininkų apklausa parodė, kad tik 1 iš 10 žmonių ketina įsigyti Google Glass. Trumpai tariant, naująjį Google produktą norėtų įsigyti ne daugiau 10% komunikacine prasme progresyvių amerikiečių.

Maždaug pusė respondentų – apie 45% – teigė, kad Google Glass yra neestetiški ar net trikdantys. Pastarųjų nuomonės negalėtų pakeisti netgi žymus papildytos realybės akinių kainos sumažinimas: jei akiniai atpigtų žemiau šiandieninės $1500 ribos, 38% žmonių vis tiek jų nepirktų. Įdomu tai, kad daugiau nei pusė apklaustųjų nežino, ką jie darytų su tokiais akiniais. Likę 44% planuoja fotografuoti, 39% skambintų draugams, 37% filmuotų. Beje, Larry Page savo laiku juokais prasitarė, kad jam Google Glass akinių užtenka jau vien tam, kad galėtų nuolat fotografuoti savo mažamečius vaikus.

Vieną iš pagrindinių priežasčių, kodėl kai kurie vartotojai mato pavojų naujuose akiniuose – tai Google Glass savininkų socialinis dominavimas. Bendravimo metu pašnekovai galėtų vykdyti paiešką, ieškodami informacijos aptariama tema, ieškoti duomenų apie pašnekovą, galėtų įrašyti pokalbį, naudoti kitus „nešvarius“ triukus, kad iš pašnekovo gautų tam tikrų „bonusų“. Tai priverstų jaustis nelygiais, o tai daugeliui pašnekovų tikrai nepatiktų. Ir tik 1 iš 10 respondentų prisipažino, kad Google Glass naudotų tam, kad dominuotų prieš kitus. Taigi ateityje galbūt piktavalius bus galima atpažinti daug paprasčiau: pamatėte ant nosies Google Glass – apeikite iš toli.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(1)

Komentarai (5)