„Google Glass“ akiniai sulaukė konkurentų: „Meta“ akiniai jau giriami specialistų (Video)  (6)

Praėjus metams po to, kai buvo pranešta apie „Google Glass“ akinius, žmonės vis dar tiksliai nežino ką jie sugeba daryti. Vartotojai galvoja, kad akiniai gali užfiksuoti kiekvieną rankos judesį, tačiau taip nėra, rašo techcrunch.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalykus, kurių negali „Google Glass“ akiniai, bando išpildyti „Meta“. Jų kuriami akiniai siekia išpildyti žmonių lūkesčius. Tokie akiniai prekyboje pasirodė prieš kelias dienas - rugpjūčio 9 dieną.

Dabar „Meta“ akiniai yra labiau panašūs į apsauginius akinius. Norint jais naudotis reikia užsidėti permatomus, atspindinčius akinius, kuriuose yra įmontuotas mažas projektorius, tau rodantis vaizdą. Dar reikia prijungti infraraudonųjų spindulių kamerą ir akinių komplektas baigtas.

Akiniai tada prisijungia prie kito įrenginio, kad duomenys galėtų būti kaupiami. Šiuo atveju tai yra nešiojamas kompiuteris.

„Meta“ akiniai pirmą kartą buvo pademonstruoti šių metų gegužę kompanijos „Kickstarter“ renginyje. Tada jiems pavyko parduoti akinių už 100 tūkstančių JAV dolerių. Iki mėnesio pabaigos žadama, kad visi užsisakę prekę ją turėtų gauti.

Tiesa, dabar parduodami akinių modeliai dar neturi visų funkcijų. Tai galima laikyti kaip bandomąją versiją. Kad bus išleistas ne vienas tokių akinių modelis rodo ir pavadinimas „META.01“. Vienas šio prietaiso vienetas kainuoja 667 JAV dolerių.

Akinių kūrėjai žada, kad jų įrenginys bus geresnis negu „Google Glass“. Jau dabar šios srities specialistai teigia, kad „Meta“ kūrinys juos daug labiau sužavėjo nei „Google“ gaminys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(13)
(0)
(0)

Komentarai (6)