Mokslininkai padidino „cukrinės“ baterijos talpą  (0)

Išmaniųjų įrenginių tobulumui ribų nėra, kuo toliau tuo dažniau pristatomi vis galingesni prietaisai. Vienintelis dalykas, kuris neleidžia į mažą, nešiojamą prietaisą sudėti dar galingesnius komponentus yra baterija. Negana to, kad jos sukaupiamos energijos užtenka labai trumpai, galiausiai dar kyla daug ekologinių problemų su pasenusių baterijų utilizavimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai bene didžiausia dabartinių baterijų problema - po ilgo naudojimo jų visų talpa sumažėja ir tokios baterijos tampa nebenaudojamos. O išmesti tiesiog į šiukšlių dėžę negalima, tačiau daug kas taip ir daro, negalvodami apie gamtai daromą žalą.

Mokslininkai jau yra pateikę keletą variantų, kaip spręsti šią problemą, pavyzdžiui - šlapimą naudojančias baterijas. Šį kartą mokslininkai iš Virdžinijos sukūrė didelės talpos bateriją, kurios veikimui reikalingas cukrus, o šį skaido mikroorganizmai. Dirbtinai sukurti fermentai pašalina energijos kiekį iš cukraus ir to pakanka mūsų prietaisams veikti.

Cukraus baterijos, skirtingai nuo ličio jau yra biologiškai skaidžios, tad jų utilizavimas nekelia problemų.

Nors tai ir nėra pirmoji baterija, kuri veikia cukraus pagalba, tačiau Virdžinijos mokslininkų teigimu, tai yra talpiausia iki šiol sukurta tokio tipo baterija.

Žinoma, iki serijinio produkto dar toli, bet progresas yra. Verta džiaugtis bent jau tuo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)