Kosmosą tirs mikrobais „besimaitinantys“ robotai  (4)

JAV Karinio jūrų laivyno mokslo ir tyrimų laboratorija kuria autonomiškai dirbsiantį robotą – žvalgą, kuris tyrinės planetas ir kitus kosminius objektus, praneša portalas Physorg.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupės vadovas Gregory P. Scott teigia, jog tai bus kompaktiškas, maždaug 1 kg sversiantis aparatas, kuriam energiją tieks mikrobų kuro elementai (microbial fuel cell, MFC). Gregory P. Scott manymu, MFC yra efektyviausias ir patikimiausias maitinimo šaltinis robotams, prie kurių žmogaus prieiga negalima arba labai ribota. Pasirinkimas naudoti MFC baterijas nulemtas šių elementų ilgaamžiškumu, mikroorganizmų galimybe daugintis ir pakankamai didele ribine energetine talpa. Grupės vadovas teigia, jog mikrobinis generatorius maitins pagrindinius roboto elementus ir kraus jame esančius akumuliatorius. Kai tik baterijose bus pakankamas kiekis energijos, robotas aktyvuos daug energijos reikalaujančią įrangą, instrumentus arba pradės judėti.

Mikrobų kuro elementų pagrindą sudaro anaerobinių bakterijų, tokių kaip Geobacter sulfurreducens, kultūra. Šis rūšis labai neišranki supančiai aplinkai ir gana ilgai gyvena, o tai tikrai svarbu, robotams dirbant autonominiu režimu. Savo ruožtu, kosminės MFC panaudojimo perspektyvas lemia NASA užsakymai.Ji ateityje planuoja naudoti mikrobus kaip energijos šaltinį savo kosminėje įrangoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)