JAV kariuomenė išbandė autokoloną be vairuotojų (Video)  (0)

JAV kariuomenės Tankų bei autotechnikos tyrimų, plėtros ir inžinerijos centras (TARDEC) ir bendrovė „Lockheed Martin“ pranešė sėkmingai išbandę motorizuotą karinės technikos be vairuotojų koloną žygio sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandymai vyko Fort Hudo karinėje bazėje Teksaso valstijoje, sakoma pranešime. Šioje automatiškai vairuojamų karinių automobilių ir šarvuočių kolonoje buvo įvairių tipų motorizuota technika. Skelbiama, kad visos koloną sudariusios transporto priemonės sėkmingai įveikė nurodytą maršrutą.

Bandymų metu autokolona turėjo įveikti įvairias kliūtis, įskaitant sankryžas, priešpriešinį eismą, šalikelėje stovinčių automobilių ir pėsčiųjų aplenkimą. Visi šie sunkumai, su kuriais susiduria ir karinės autotechnikos vairuotojai, esą buvo sėkmingai įveikti.

Autonominė karinė autotechnika, kuriai nereikia vairuotojų, „Lockheed Martin“ kuriama JAV Gynybos departamento užsakymu. Ši automatinio vairavimo įranga gali būti sumontuota bet kurio tipo šiuo metu JAV kariuomenėje naudojamuose automobiliuose ir šarvuočiuose. Autonominio valdymo sistema naudoja lazerinius tolimačius, GPS navigacijos sistemas, kitus daviklius, kompiuterius ir specialią programinę įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(12)
(0)
(0)

Komentarai (0)