Aukščiausios klasės „Lenovo“ nešiojami kompiuteriai gaus unikalią aušinimo sistemą (Video)  (25)

Aukščiausios klasės nešiojamų kompiuterių gamintojai nuolatos kelia sau tikslą pirmauti technologinių inovacijų prasme ir tuo pačiu pasiekti, kad didėjantis našiojamųjų kompiuterių produktyvumas netrukdytų korpuso matmenų ir kompiuterio masės mažinimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei įstrižainės matmenis nulemia ekrano dydis ir čia nieko pakeisti neįmanoma, tai vienintelė išliekanti galimybė – nešiojamo kompiuterio storio mažinimas. Modernūs elektronikos komponentai labai kompaktiški, tad iš pirmo žvilgsnio čia problemų kaip ir neturi kilti, tačiau taip yra tik tol, kol kalba nepasisuka apie jų aušinimo problemas.

Kuo mažesnė erdvė nešiojamo kompiuterio viduje, tuo didesni iššūkiai laukia aušinimo sistemos, turinčios į aplinką pašalinti perteklinę nešiojamo kompiuterio šilumą. O perteklinę šilumą nuolatos generuoja modernūs galingi daugelio branduolių procesoriai bei diskretinės vaizdo plokštės.

Vartotojai retai kada susimąsto apie aušinimo problemas ir iššūkius, tačiau dažnai susiduria su jos darbo pasekmėmis. Pavyzdžiui, kai nešiojamas kompiuteris naudojamas ant minkštų, pūkuotų paviršių, kompiuterio ventiliatorius priverčiamas įsismarkauti visu pajėgumų bei kelti nemažą triukšmą. Tačiau tai dar menka bėda – sukdamasis visu pajėgumu ventiliatorius pritraukia dulkių ir medžiagos dalelių, kurios nusėda ant aušinamų paviršių ir taip dar labiau komplikuoja įrangos aušinimą.

Galiausiai temperatūra pasiekia tokią ribą, kad nešiojamas kompiuteris pradeda strigti ir tenka keliauti pas kompiuterių meistrą jo remontui. Pasak pctech.lt kompiuterio meistrų, tai bene dažniausiai pasitaikanti nešiojamų kompiuterių gedimo priežastis ir reiktų bent kartą profilaktiškai nešiojamus kompiuterius išvalyti nuo dulkių – tai nebrangi paslauga, o užkerta kelią daugybei rimtų gedimų.

Štai todėl viena iš didžiausių gamintojų – kinų kompanija Lenovo nusprendė, kad atėjo laikas atkreipti vartotojų dėmesį ne tik į galingus komponentus ar išorinį dizainą, tačiau ir į aušinimo sistemos charakteristikas. Bene populiariausios Lenovo nešiojamų kompiuterių serijos „ThinkPad“ kompiuteriams kokybiškas aušinimas yra labai svarbus – visgi tai aukščiausios klasės kompiuteriai su galinga technine įranga, o ji generuoja nemažai šilumos. Tolimesnėje nuorodoje galite išsamiau susipažinti su “Lenovo ThinkPad" nešiojamų kompiuterių asortimentu ir lietuviškomis kainomis.

Naujuose „ThinkPad“ šeimos kompiuteriuose Lenovo įdiegs naują aušinimo sistemą „Owl Wing“. Ji užtikrins, kad vartotojų ausų ne tik nekankintų per didelis triukšmas, o komponentai išlikti vėsūs, bet ir būtų mažiau įsiurbiama dulkių.

Kuo gi ypatinga naujoji „ThinkPad“ kompiuterių aušinimo sistema? Ją sudaro įstrižos ventiliacinės angos nešiojamo kompiuterio šonuose. Kartu panaudoti termovamzdeliai su antistatinėmis savybėmis, kurios neleidžia pritraukti galybės dulkių.

„Owl Wing“ naudojamo aušintuvo savybes Lenovo inžinieriai nusižiūrėjo iš pelėdų. Pastarosios sparnų struktūra turi dantytas formas, kurių pritaikymas ventiliatoriuose leidžia sumažinti jo apsukų kiekį, tačiau kartu išlaikyti reikiamą produktyvumo lygį.

Ar „Owl Wing“ aušinimo sistema pasieks kitus Lenovo nešiojamų kompiuterių modelius, kol kas nepranešama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (25)