„Apple iPhone 5S“ įspūdingo produktyvumo paslaptis – procesorius „Apple A7“  (0)

„Apple iPhone 5S“ telefonų gerbėjai yra tvirtai įsitikinę, jog šie išmanieji telefonai yra kur kas patrauklesni ir spartesni, nei visų kitų gamintojų analogai. Tačiau jų priešininkai argumentuoja, kad tokie teiginiai tėra pataikavimas mylimam „brandui“, mat pagal technines charakteristikas „iPhone 5S“ atsilieka tiek nuo „Samsung“, tiek ir nuo kai kurių kitų gamintojų išmaniųjų telefonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau žvelgiant objektyviai sunku patikėti, kad „Apple“ kompanija turi tokius ištikimus gerbėjus, kurie daugybę metų nekreipia dėmesio į kritikų argumentus ir vien tik iš meilės „brandui“ nekeičia „iPhone“ į jokius kitus išmaniuosius. Turi būti kita priežastis, kodėl iš pirmo žvilgsnio silpnesnių techninių charakteristikų „Apple iPhone“ išmanieji telefonai yra greiti ir pagal naudojimo patogumą netgi aplenkia savo konkurentus.

„Apple“ kompanija šiuo klausimu tradiciškai nutyli – pristatydami savo gaminius kompanijos atstovai niekada nesigilina į technines subtilybes ir visada akcentuoja tik tai, ką gaus galutinis vartotojas. Štai todėl gimė spėjimai, jog visa paslaptis – ypatingai gerai suderintoje „iOS“ operacinėje sistemoje, kuri sugeba panaudoti visas „iPhone“ išmaniųjų telefonų technines galimybes, kai kitų gamintojų naudojamos operacinės sistemos niekaip neišnaudoja skambių techninių rodiklių.

Tačiau dabar paaiškėjo, kad priežastis ne tik „iOS“ operacinėje sistemoje. Neabejotinai, ji daug prisideda prie patogaus darbo su „iPhone“ išmaniaisiais telefonais, tačiau jai pagelbėja ir iš pirmo žvilgsnio nematomos techninės įrangos subtilybės.

Tik pristačius „iPhone 5S“ viešojoje erdvėje kilo diskusijų banga apie jame panaudotą „Apple A7“ procesorių. Mat „iPhone 5S“ pristatymo metu Philip Schille, pasakodamas apie išmaniojo telefono išskirtinius bruožus, užsiminė, kad jame įdiegtas „Apple A7“ procesorius priklauso stalinių kompiuterių klasei.

Nors kai kas šį posakį suprato perkeltine prasme arba geriausiu atveju – kaip sparnuotą marketingo išsireiškimą, tačiau dabar paaiškėjo, jog „Apple A7“ procesorius iš ties yra neeilinis lyginant jį su kitais mobiliųjų įrenginių procesoriais, rašo puslapis Design Trend. Nepriklausoma mikro lusto analizė parodė, jog „Apple A7“ procesoriaus architektūra turi daug požymių, sutinkamų staliniuose „Intel“ procesoriuose. Pavyzdžiui, „Apple A7“ procesorius turi tiek pat operacijų vykdymo blokų, kiek ir „Intel Ivy Bridge“ procesoriai, o instrukcijų pertvarkymo modulio analogą galima rasti procesoriuose, kurie pagaminti Haswell architektūros pagrindu.

Šios procesoriaus ypatybės nulemia, kiek skirtingų operacijų vienu metu gali atlikti konkretus procesorius.

„Kompanija „Apple“ nesukūrė „Krait“ ar „Silvermont“ konkurento, tačiau ji sukūrė kažką, kas yra labai artima „Intel“ staliniams kompiuteriams“, - savo nuomone pasidalino Anand Shimpi, portalo AnandTech vadovas. Tuo pačiu jis pabrėžė, jog būtent toks sprendimas leido „iPhone 5S“ pakelti į naują produktyvumo lygį iš esmės išlaikant ta pačią techninę architektūrą.

Žinoma, „Apple“ inžinieriai atskleistų ir daugiau įdomių paslapčių, kokios kitos aparatinės įrangos gudrybės leido padidinti „iPhone 5S“ produktyvumą, tačiau jie nėra labai kalbūs, tad belieka spėlioti patiems. Jei įdomu, tolesnėje nuorodoje galite patyrinėti daugiau „iPhone 5S“ techninių specifikacijų ir įminti šią mįslę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)