Lietuvių žygdarbis: išgelbėtas prie Nidos galėjęs sudegti autobusas su dešimtimis rusų turistų  (2)

Šalies priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pranešimuose šeštadienį šmėstelėjo įvykis, kuris galėjo virsti didele tragedija. Nidos ugniagesiai šeštadienį po pietų gavo pranešimą, kad dega Karaliaučiaus „Kenigauto“ bendrovei priklausantis reisinis autobusas. Tačiau atvykę gelbėtojai tik užbaigė kelių lietuvių pradėtą autobuso gesinimo operaciją ir „palydėjo“ apdegusią transporto priemonę iki Lietuvos-Rusijos sienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gaisras gaisru, bet dabartinėje politinėje situacijoje su ne itin draugiška Rusija tai tikrai būtų tam tikras precedentas Maskvos televizijoms pradėti kalbėti apie bloguosius lietuvius, kurie degina rusų autobusus Lietuvoje. Jei tame autobuse būtų sudegę Rusijos piliečiai, tai būtų, greičiausiai, parodyta kaip nacionalistų lietuvių atsakas už Krymą ar Ukrainą. Čia buvo sekundžių reikalas – autobusas visas užsiliepsnotų ir tie apie 20 Rusijos keleivių vargu, ar išsigelbėtų“, – sakė su draugais autobusą ir keleivius nuo tragedijos gelbėjęs „Perlo paslaugos“ bendrovės vadovas Donatas Kazlauskas.

Šeštadienį po pietų D.Kazlausko vairuojamas automobilis, kuriame buvo ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Olimpinio sporto direkcijos direktorius Kazys Steponavičius, Lietuvos olimpinės akademijos vadovas Artūras Poviliūnas bei LTOK garbės generalinis sekretorius Vytautas Zubernis, iš Nidos patraukė į Klaipėdą.

Vos tik išvykus iš Nidos, ekipažas pamatė priekyje važiuojantį autobusą, iš kurio rūko dūmai.

„Dar pasakiau, kokio jie „brudo“ prisipylė, kad taip dūmija, – kalbėjo Lietuvos orientavimosi sporto federacijos prezidento pareigas einantis D.Kazlauskas. – Bet pravažiavus keliasdešimt metrų pamatėme, kad iš autobuso galo rūksta jau ne dūmai, o veržiasi liepsnos. Tada jau nebuvo juokinga. Blogiausia, kad autobuso vairuotojas nieko nematė ir tęsė kelionę“.

D.Kazlauskas paspaudė ne tik automobilio akseleratorių, bet ir laikė garsinį signalą, siekdamas priversti vairuotoją atkreipti dėmesį į ugnį.

Tačiau autobusas sustojo tik tada, kai lietuvių mašina jam užkirto kelią. Tik tada vairuotojas suprato, kad kažkas ne taip.

„Ten jau pradėjo autobuso galas degti, tai aš su savo gesintuvu atbėgau, suskubo padėti kolegos, ištraukiau ir iš paskos važiavusios žmonos Eglės automobilio gesintuvą, sustojo „Nissan“ mašinos vairuotojas, jis taip pat padėjo gesinti. Kvaila, bet autobusą vairavęs vyras iš pradžių buvo nusiteikęs ugnį gesinti antifrizu, tik po to jis ištraukė gesintuvą“, – pasakojo D.Kazlauskas.

Kovojant su ugnimi, tai, kad vyksta kažkas negero, pajuto, užuodė ir pamatė autobuso keleiviai, kurie pradėjo lėkti lauk iš ne pirmosios jaunystės transporto priemonės bei gelbėti turėtą mantą.

„Tai truko apie 30 sekundžių. Gerai, kad viskas baigėsi laimingai. O apie žygdarbį kalbėti net neverta – visi mūsų vietoje gelbėtų žmones. Ir nesvarbu, ar tai lietuvis, ar rusas, ar vokietis. Tik po kurio laiko pradedi galvoti, kas būtų, jei tavęs tuo metu nebūtų toje vietoje“, – kalbėjo su draugais iš degančio autobuso žmonės gelbėjęs D.Kazlauskas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Modestas Krukauskas
(10)
(0)
(1)

Komentarai (2)