Naujas žaisliukas: milžiniškų judančių skulptūrų miniatiūros (Video)  (1)

Tipinius stalo žaisliukus visi įsivaizduoja, kaip Niutono švytuokles arba keistus meditacijos kamuoliukus. Tačiau neabejojame, kad šios milžiniškų savaeigių skulptūrų miniatiūros, suprojektuotos Olandijos menininko Theo Jansen, nurungtų visus iki šiol sukurtus žaislus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-04-17 Naujas žaisliukas: milžiniškų judančių skulptūrų miniatiūros (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Theo Jansen geriausiai žinomas dėl savo milžiniškų judančių būtybių, kurias jis vadina „Strandbeests“. Šie neįtikėtini mechanizmai, dažnai gaminami iš nebereikalingų medžiagų, yra inžinerijos žygdarbis, kadangi vienai skulptūrai sukurti yra panaudojama šimtai judančių dalių. Dėka jų, fantastiškos konstrukcijos, primenančios vabalus, sugeba skuosti žemės paviršiumi naudojant tik vėjo energiją.

Kiek vėliau nuo šio išradimo pristatymo visuomenei, autorius pasiūlė įsigyti mažesnį variantą, pagamintą 3D spausdintuvu. Nuo to laiko Theo Jansen nesnaudė ir savo „žaisliukui“ pritaikė dar daugiau nuostabių galimybių.

Pavyzdžiui, 101 dolerių kainuojantį padarą „Animaris Geneticus Parvus“, kuris liuoksi savo dvidešimčia ilgų kojų, sudarytų iš 122 judančių dalių. Arba „Animaris Geneticus gracilis“ – naujas labai didelis „žvėris“ (pristatytas prieš kelis mėnesius), net du kartus didesnis už „Parvus“. Prie šio mechanizmo jūs galite pridėti vėjo propelerį, kainuojantį 39 dolerius ir suteikiantį galimybę jam vaikščioti savarankiškai, be jūsų kontrolės.

Tačiau populiariausia „Strandbeests“ versija – stalo žaisliukas „Larva“, kainuojantis 55 dolerius. Šis mažiausias Theo Jansen kūrinys yra vos 8 cm pločio. Tai miniatiūrinė jo „vyresniųjų brolių“ versija. Vos didesnis už vorą įrenginys yra mažiau sudėtingas ir turi tik 74 tarpusavyje susijusias dalis. Kaip teigia Jansen, šis mažasis bičiulis „specializuojasi į mielumą“ ir gali mesti rimtą iššūkį tradiciniams stalo žaislams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (1)