Google sukūrė algoritmą, kuris įveikia Captcha 99,8% atvejų  (7)

Kompanijos Google specialistai sukūrė algoritmą, kuris gali be didesnių problemų apteiti vartotojų patikrinimo sistemą CAPTCHA, kurią sukūrė pats interneto gigantas, rašo puslapis The Verge.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Algoritmas atpažįsta 99,8% iškraipytų paveiksliukų, kurie skirti vienam paprastam tikslui: atskirti, ar duomenis suveda žmogus, ar robotas.

Įdomu tai, kad algoritmas buvo kuriamas tam, kad automatiškai analizuotų sunkiai įskaitomus namų ženklus ir numerius, kurie užfiksuojami Google Street View automobilių kamerose, fiksuojančiose panoraminius vaizdus. Tokiu būdu, tarnyba gali tiksliai susieti namus žemėlapyje su namais nuotraukose.

Google specialistai pastebi, kad namų ženklų ir numerių atpažinimas veikia ne taip tiksliai, kaip su CAPTCHA – Street View atveju teisingai pavyksta atpažinti tik apie 90% ženklų. Jei būtų identifikuojami tik namų numeriai, tikslumas padidėja iki 96%.

Taigi ką dabar daryti su CAPTCHA? Google atstovų tvirtinimu, tyrimų metų kompanija suprato, kad pasitikėti vien tik iškraipytu tekstu negalima. Savo ruožtu, tai leis sukurti tobulesnes puslapių apsaugos priemones, kurios nesuteiktų prieigos automatizuotoms sistemoms.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(2)
(4)

Komentarai (7)