Sharp, Fujitsu ir Toshiba nuo elektronikos pereina prie...daržovių auginimo  (7)

Nepavydėtina japonų puslaidininkių gamintojų padėtis verčia kompanijas ieškoti naujų pragyvenimo būdų. Štai japonų korporacija Sharp jau dabar yra pasiruošusi auginti braškes dirbtinėmis sąlygomis, reguliuojant temperatūrą, drėgnumą ir apšvietimo intensyvumą, pasitelkiant specialias sistemas. Šviežios uogos ištisus metus – tokiam pasiūlymui pavydėtų net arabų šeichai!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapis EETimes teigia, kad „agrarinė tema“ tarpu finansinių bėdų prispaustų japonų puslaidininkių gamintojų yra labai populiari. Pavyzdžiui, kompanijos Fujitsu ir Toshiba ketina nepanaudotus „švarius kambarius“ (tolesnėje nuorodoje galite išsamiai paskaityti, kas tai yra švarieji kambariai), kuriuose anksčiau buvo gaminamos mikroschemos, panaudoti salotų ir kitų daržovių auginimui.

Dirbtinio apšvietimo ir kondicionavimo sistemos leis augalams suteikti viską, kas jiems reikalinga, tuo tarpu oro valymo sistema leis augalus apsaugoti nuo ligų. Tokiomis sąlygomis auginamų salotų lapai, pavyzdžiui, turės mažesnį kalio kiekį, kartu juose bus daugiau polifenolų ir vitamino C.

Pastaroji produkcija turėtų patraukti savo sveikata ir maisto racionu besirūpinančius žmones. Tiesa, likimo ironija – viena iš Fujitsu „daržovinių“ gamyklų yra Fukušimos prefektūroje, kuri 2011 m. nukentėjo nuo atominės elektrinės avarijos padarinių.

Kompanija Toshiba jau šią vasarą ketina pradėti tiekti „švariuose kambariuose“ išaugintas daržoves japonų rinkai. Be to, ruošiamasi pastatyti naują, atskirą korpusą ir taip gamybą išplėsti. Be to, kompanija ketina uždirbti iš firminių automatinių sistemų, skirtų daržovių ir vaisių auginimui.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai (7)