Lietuvių pergalė internete: iš „Facebook“ pašalintos dvi Lietuvai priešiškos vartotojų grupės  (6)

Trečiadienį kai kuriuos „Facebook“ vartotojus pasiekė žinia, kad iš „Facebook“ pagaliau pašalinta prieš Lietuvą nukreiptą informaciją skelbusi vartotojų grupė „За правое дело. Русские Литвы, соединяйтесь“ (Už teisingą reikalą. Lietuvos rusai, vienykitės). Tai jau antroji vartotojų pageidavimu praeitą savaitę uždaryta Lietuvą kiršinančią informaciją skelbusi grupė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, po kurio laiko rusakalbių vartotojų grupė ir vėl veikė.

Rusų kalba informaciją skelbusioje grupėje trečiadienį buvo maždaug 10 tūkst. gerbėjų. Grupės skaičius intensyviai pradėjo didėti tik pastaruoju metu – dar prieš keletą mėnesių joje gerbėjų skaičius nesiekė 5 tūkstančių.

Joje buvo skelbiama kritiška informacija prieš Lietuvą, NATO, tinklalapyje buvo aktyviai pasisakoma prieš Ukrainą.

„Facebook“ vartotojams išsiųstoje žinutėje skelbė, kad grupės nuotrauka buvo pašalinta dėl neapykantą kurstančios informacijos ar nuotraukų. Šioje grupėje anksčiau skelbta apie galimybę įsigyti teroristų Ukrainoje pamėgtas „Georgijaus juosteles“.

Dar viena vartotojų pageidavimu praeitą savaitę uždaryta grupė – „Литва сука Смешная“, turėjusi daugiau nei 22 tūkst. sekėjų. Grupės profilio nuotraukoje buvo vaizduojama Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė su sumontuota barzda. Grupėje lietuvių kalba taip pat buvo skelbiami ir įvairūs interneto juokeliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(50)
(11)
(39)

Komentarai (6)