Pirmą kartą pademonstruota „CarPlay“ technologija (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-06-08 18:15
Nori padaryti saugesni? O tai laisvu ranku įranga įmontuota į automobilio skydelį, kuris neturi ekrano, ir kuriuo galima atsiliepti į skambuti neatitraukus ranku nuo vairo yra netokia saugi? O pačiam vairuotojui tai geriu iš vis ne skambinti, nors skambinimas balsų jau dabar yra integruotas į pati telefoną, tad jo perkelti į automobilį net nereikia. O kokį dar saugumą ta CarPlay suteiks?
Creatium 2014-06-08 18:22
Paaiškinsiu paprasčiau: - nori susivesti adresą į navigaciją, kad žinotum kur važiuot? - kalbėk su Siri - nori paskambinti draugui? - kalbėk su Siri - nori atsakyti į gautą sms žinutę? - kalbėk su Siri - nori susidaryti pirkinių sąrašą važiuodamas? - kalbėk su Siri - nori įsijungti norimą dainą? - kalbėk su Siri Galų gale, nori išsikviesti pagalbą? - kalbėk su Siri Jūs čia užsispyrę pasakojat, kaip žmogus žais už vairo Angry Birds... ir dar siūlot po to "pasidomėti". O kai laisvų rankų įranga bus uždrausta, tai bus. Tačiau kažkodėl nepykstat, kai gamintojas įmontuoja laisvų rankų įrangą jau dabar? O kodėl? Juk nesaugu kalbėt vairuojant! CarPlay esmė ir yra - tau nereikia išvis žiūrėt į ekraną ir juo naudotis. Tu kalbi su automobiliu/telefonu. Prie ko čia žiūrėjimas į kojas ar kažkur kitur? P.S. Ką mes dabar turim. Turim laisvų rankų įrangas telefone. Ok. Turim kalbančią nagigaciją. Ok. Na ir viskas. Tuomet dar turim garso ir radijos valdymą mygtukais ant vairo. Viskas yra ok, išskyrus tai, kad laisvų rankų įranga iš esmės leidžia tik atsiliepti (nebent susivesi visus savo draugus į automobilio kontaktų sąrašą, kuo aš abejoju), o norint įsijungti navigaciją reikia ranka subaksnoti į ekraną. Čia ir yra CarPlay pranašumas.
Paprastas_zmogus 2014-06-08 18:45
O ne paprasčiau būtų pačiam nueit į Google ar net ir tą patį apple.com ir pačiam pasiskaityti apie CarPlay? Mano supratimu CarPlay yra skirtas išspręsti dvi problemas: 1. Nepaisant daugybės "niu niu niu" žmonės naudojasi smartfonais prie vairo. Kai kurie - net ir be laisvų rankų įrangos. 2. Automobilių dashboard'ų UI yra absoliutus gaidys, kurio žmonės nenori naudoti, nes viskas (kontaktai, muzika, navigacija) - telefone. Taigi šioj vietoj CarPlay skatina žmogų ne rankoje telefoną maigyti, o valdyti savo mėgiamas funkcijas balsu ir neliesti telefono, nežiūrėti į jo ekraną. O tai yra neabejotinai saugiau. Taip, tu sakysi, kad galima balsu numerį surinkti praktiškai su bet kokiu naujesniu telefonu. Bet CarPlay privalumas - beveik visos pagrindinės smartfono funkcijos perkeliamos į vieną vietą ir valdomos per vieną vietą.
kassu 2014-06-08 19:20
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Sync 2007 metai
Simplicity 2014-06-08 19:23
p.p.s. Kiekvienas vairuotojas jums pasakys, kad daug patogiau GPS navigatorių turėti ant priekinio stiklo, o ne kažkur centrinėje konsolėje, nes nepasukdamas galvos gali stebėti kelią ir navigatorių. Būtent dėl to atsiranda projektoriai, kurie vairuotojui reikalingą informaciją projektuoja ant priekinio automobilio stiklo.
lexicon_ave 2014-06-08 19:27
As nesuprantu vieno dalyko- apple heiteriai keikia absoliuciai viska, ka pristato sita kompanija, viska, nuo a iki z, bet zmones, atmerkit akis, tai yra kompanija, kuri technologiju pasaulyje yra viena is lyderiu ir tikrai turi daug potencialo pagaminti puikius daiktus. Per visa gyvavimo istorija jie padare daug itakos visai siuolaikinei it industrijai ir butu naivu tai neigti.
lexicon_ave 2014-06-08 19:31
Esi girdejes apie mygtukus ant vairo? pakeist radijo stoti, perjungt cd, valdyti telefona galima neatitraukiant nei vienos rankos nuo vairo- nyksciu pagalba.
Paprastas_zmogus 2014-06-08 19:35
Aš klipe nemačiau nieko, ko nebūtų galima valdyti balsu.
Simplicity 2014-06-08 20:28
Vaikai, prie ko čia Apple heiteriai? Prie ko čia kažkoks technologijų neigimas? Vien dėl to, kad manau jog vairuojant nedera naršyti internete ar textinti? Nebūtų žodžio Apple, tai Paprastas_zmogus net nebūtų į dienos šviesą išlindęs. Na, bet kadangi CarPlay yra Apple kūrinys, tai visokiems paprastiems_ (ir į juos panašiems) žmonėms yra garbės reikalas apgint mylimiausią gamintoją, nepaisant pateikiamų argumentų. (Kaip ten mano pasiūlytas bandymas su rašymu nusisekė?) p.s. Beje, kaip ten yra su iOS ir lietuvių kalbos palaikymu, kai kalba eina apie Voice Over ir Voice Control? (Apie SMS tts aš net nekalbu.)
Paprastas_zmogus 2014-06-08 20:36
Wow... Labai fanboy'iška replika iš žmogaus, kuris bando kitiems fanboy etiketes klijuoti Ir man tiesą sakant išvis keista iš kur pas tave tiek arogancijos ir puolimo į asmeniškumus. Paprastai taip elgiasi realiam gyvenime gan nelaimingi žmonės
Kirtiklis 2014-06-08 20:44
Kažkur apačioje, nei patogus, nei naudingas tas ekranas vairuotojui.
Creatium 2014-06-08 21:18
Simplicity, nu prie ko čia naršymas internete vairuojant, jeigu eina kalba apie balso komandas ir visko valdymą balsu? Tu jau du puslapius čia kiši tą žinučių rašymą ar filmų žiūrėjimą vairuojant, niekas tau dėl to neprieštarauja, o po to dar ginčijiesi su įsivaizduojamais priešais. NIEKAS NENEIGIA PAVOJAUS VAIRUOJANT RAŠYTI ŽINUTES. ĮSISKAITYK TAI, NIEKAS TO NENEIGIA!
DarkNRG 2014-06-08 22:08
Mes tai atsimerke, o tu panasu, kad esi aklas fanboy'us, kaip ir dar keli cia rasantys. Nebutu tokiu fanboy'u kurie aklai slovina viska ka apple pristato, ( nepaisant to, kad daznai tai niekuom nereiksmingi dalykai, arba buna, pateikti kaip 'ispudinga naujove' kuri jau buvo senai sukurta kokios nors mazai zinomos firmos tik neisreklamuota..), tai gal nebutu ir tu heiteriu. P. S. McDonald arba Cocacola taip pat yra vieni is lyderiu maisto pramoneje, bet is ko ten pas juos viska daro ir kokia ten yra maisto kokybe, mes visi zinom. Reklama - visagale!
lexicon_ave 2014-06-08 23:26
Okey, visazini, argumentuok kuo coca-cola ir mcdonalds yra blogiau negu ju tiesioginiai konkurentai, tarkim pepsi co. ir burger king, remkis maistiniais fkatais, zaliavos kilme ir t.t. As pilnai sutinku, kad ir tas ir tas yra prastas junk food, bet jei jau svaidaisi tokiom replikom, tai argumentuok viska, nes butent tos didziosios kompanijos daznai atsiduria neitiketinai kvailu gandu ir nuomoniu misinyje.
FtBall 2014-06-09 08:14
Vien garsu pasikliaut nepakanka. Naudoju navigaciją telefone gana dažnai. Dažniausiai pakanka tik pasakymo, kur sukt, o ekranas gali būt išjungtas, bet kartais būna taip, jog pasako "suk į dešinę", o ten 3 posūkiai iš karto, taigi tenka pažiūrėt, kur sukt. Tas pats ir čia, SMS perskaitys, galėsi atsiliept, bet parašyt nepavyks daugumai žmonių, ką rodė per Big Bang Theory https://www.youtube.com/watch?v=Mqnc22tMaKQ
sub 2014-06-09 09:07
Tai papasakok išmanusis iš ko gi ten daro. Spauda šių kompanijų paslapčių neišsiaiškina, o matai jisai žino.
nzn 2014-06-09 13:09
Jei kam idomu, tai galiu pasakyti, Apple aisku toil grazu ne pirmieji kurie sukure tokia Sistema. Bent jau as asmeniskai pries keliata metu turejau nusipirkes Ford automobile su MyFord Touch Sistema. Ji konkreciai ford automobiliams kuriama Microsofto. Pats ja isbandziau ir daug kam kam rodziau, visai patiko tuo metu. Aisku ju versiju daug pasikeite nuo pat atsiradimo (apie 2009 metus), bet ji turi daugeli minetu funkciju kurias rodo Apple kaip visiska naujove. Manau tolimesnes sistemos versijos bus ir toliau tobulinamos. Galite paziuret demostracija: https://www.youtube.com/watch?v=Ovn61Nl03I4
aurimokas 2014-06-09 16:32
Apple fanbojai sako kad čia viskas vyks balsu. Siri net ir žinutes už jus parašys. Siūlau eksperimentą - kuris nors Apple gynėjas tegu nufilmuoja Siri darbą, kur ji ištartą tekstą paverčia žinute. Žinutės tekstas: "Labas, mama. Aš jau važiuoju namo ir už pusvalandžio grįšiu. Labai noriu pietums cepelinų, gal galėtum man jų padaryti?" Įdomu kaip teisingai bus parašyta žinutė ir ar tikrai nereikės vėliau dar trigubai tiek laiko, per kiek žinutė būtų surinkta rankom, knistis po tekstą ir jį redaguot ir taisyt?
trapecijus 2014-06-09 17:25
Rimtai? Kažkaip nepagavau tos informacijos. Tik tai, kad bet koks naudojimasis telefonu važiuojančiame automobilyje nuo Gegužės 1d. užtrauks 1000 eurų baudą. Už antrą kartą 2000 eurų ir, berods, galimybę atsisėst pailsėt. O kaip su telefono krovimu? Jis pas mane visada ant priekinės sėdynės arba ant panelės.
Creatium 2014-06-09 18:15
Atsiprašau, kad video neatitinka 100% tavo duoto pageidavimo žodžių, bet manau, kad patenkins tavo poreikius: https://www.youtube.com/watch?v=BQS5OU6kuGE https://www.youtube.com/watch?v=MKRwV3DTVLo --- Įdomu skaityt, kaip patys komentatoriai priskiria nebūtus teiginius gamintojui: tai neva pristatoma kaip revoliucija, tai neva kaip didžiausia naujovė, tai dar kaip kažkas. Juokingiausia yra tai, kad tokių žodžių nė su žiburiu nerasi paties gamintojo pristatymuose ar pranešimuose žiniasklaidai.