Kaip įsilaužti į bankomatą? Tai parašyta oficialiose instrukcijose!  (4)

Du nagingi keturiolikmečiai paaugliai iš Vinipego miesto (Kanada) aptiko būdą įveikti Monrealio banko bankomatų saugumo priemones. Ir įdomiausia tai, kad tam visai nereikėjo kokių nors ypatingų gebėjimų ar neįtikėtinos kompiuterinės įrangos – visas instrukcijas vaikai rado bankomato žinyne, kuris viešai prieinamas internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Edmonton Journal“ skelbia, jog Matthew Hewlettas ir Calebas Turonas internete susirado Monrealio banko naudojamų bankomatų instrukciją ir aplankė greta jų vietinės maisto prekių parduotuvės esantį pinigų išdavimo aparatą, kuriame, įvedus standartinį slaptažodį, nurodytą žinyne, jie galėjo pasiekti administravimo režimą.

Tiesa, bankui pasisekė – paaugliai visai nenorėjo bankomato pavogti ar į jį įdiegti kokios nors piktybinės programinės įrangos. Jie tiesiog apie prastai saugomą bankomatą pranešė vietinio Monrealio banko padalinio darbuotojams.

Visa jų padaryta žala – tokia, kad bankomatu pasinaudoti norėję žmonės pamatydavo ne įprasta pasisveikinimo ekraną, o užrašą „Eik šalin. Šis bankomatas buvo nulaužtas“. „Edmonton Journal“ teigimu, paaugliai bendradarbiavo su banku, tačiau bankas į spaudos prašymus pakomentuoti savo saugumo priemones, išsamių atsakymų nepateikė.

Šio pasakojimo baigtis yra labiau linksma ir įdomi, nei baisi, tačiau tuo pačiu ji kelia susirūpinimą – o jeigu bankomatai taip pat saugomi ir kitur, juk gali smarkiai nukentėti bankai ir privatūs asmenys. Tokia kvailystė – tingėjimas pakeisti gamyklinius slaptažodžius – egzistuoja visur.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(137)
(16)
(121)

Komentarai (4)