Japonai sukūrė 13,3“ įstrižainės ekraną su 8K (7680 х 4320) raiška  (0)

Šiuolaikinių ekranų raiška pasiekė tokias aukštumas, jog daugelis visa tai laiko jau pertekliniu dalyku, kadangi žmogaus akys jau nebemato skirtumų. Vis tik Sony ir kitų japonų kompanijų inžinieriai neketina sustoti technologinio progreso pusiaukelėje: buvo pristatyti OLED ekranai, kurių įstrižainė – 13,3″, tuo tarpu raiška – 8K (7680×4320), praneša puslapis PC World.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konferencijoje „Society for Information Display“ buvo parodytas prototipas, prie kurio darbavosi kompanijos Semiconductor Energy Laboratory (SEL), Sharp ir Advanced Film Device (AFD). Pademonstruoto ekrano su minėtomis specifikacijomis taškų tankis yra 664 ppi.

Taškus valdo 500 mln. tranzistorių, naudojama technologija CAAC-OS (c-axis aligned crystalline oxide semiconductor), suteikianti ekranui lankstumo ir tam tikrą apsaugą nuo įbrėžimų.

Kompanijos SEL inžinierių teigimu, dar anksti kalbėti apie tai, ar tokie ekranai bus naudojami komerciniuose produktuose. Lyginant su 4K ekranais, kurie dar tik pradedą žygį į masinę rinką, naujuose ekranuose taškų yra 4 kartus, o lyginant su Full HD – net 16 kartus daugiau.

Japonų televizijos kanalas Nippon Hoso Kyokai (NHK) jau daugelį metų eksperimentuoja su 8K formatu, kuris dar žinomas kaip „Super Hi-Vision“. Būtent jį žadama naudoti, didžiuliuose ekranuose transliuojant Pasaulio futbolo čempionato varžybas.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(3)
(12)

Komentarai (0)