Apple ir Samsung bando taikytis?  (0)

Jau eilę metų kompanijos Apple ir Samsung veda intensyvias patentines kovas, paeiliui kaltindamos viena kitą savo patentų pažeidinėjimu. Tačiau panašu, kad aršūs konkurentai pasiruošę susitaikymui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bent jau apie tai galima spręsti iš fakto, kad korporacijos sutiko atšaukti savo apeliacijas, praneša portalas JURIST.

Ne taip seniai kompanija Apple, nepatenkinta teismo verdiktu, padavė apeliaciją. Amerikiečių korporacijos juristai pareikalavo, kad į JAV būtų uždrausta importuoti kai kuriuos Samsung mobilius įrenginius bei jais čia prekiauti. Tuo pačiu metu korėjiečiai apskundė tokį prašymą, prašydama draudimą panaikinti.

Praėjusį penktadienį abi pusės susitarė ir nutarė atšaukti JAV Tarptautinės prekybos komisijai (ITC) pateiktas apeliacijas dėl patentų pažeidimo. Tokiu būdu, liko galioti sprendimas, kuris draudžia į JAV importuoti kai kuriuos Samsung mobilius įrenginius. Negana to, Samsung privalės sumokėti $119,6 mln. baudą dėl Apple patentų pažeidimo.

Šaltinis nepatikslina, kas privertė Apple ir Samsung siekti kompromiso. Neatmestina, kad abi pusės nusprendė susitaikyti, todėl kai kurie ekspertai prognozuoja, kad toks žingsnis gali tapti pirmuoju, baigiant patentinį karą įvairiose pasaulio šalyse.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (0)