Biudžetiniame „iMac“ kompiuteryje nebeliko galimybės didinti RAM atmintį  (15)

Praėjusio mėnesio pabaigoje JAV korporacija „Apple“ savo internetinės parduotuvės asortimentą papildė pigesniu „iMac“ AIO kompiuterio modeliu. Žinoma, pigesnis reiškia ir techniškai silpnesnis. Ši „iMac“ kompiuterio versija pasižymi 21,5 colio ekranu, 1,4 GHz taktinio dažnio dviejų branduolių centriniu procesoriumi, 8 GB operatyviosios RAM atminties bei kainuoja 1099 JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viskas atrodo gana patraukliai tiek kainos, tiek techninių charakteristikų atžvilgiu, tačiau „Other World Computing“ kolektyvas įsigijęs šią pigesnę „iMac“ kompiuterio versiją bei ją išardęs atskleidė vieną esminį ir daugumai ne itin malonų faktorių. Visi, kurie įsigys „iMac“ versiją, įvertinamą 1099 JAV doleriais, tiesiog nebeturės net teorinės galimybės kompiuterio operatyviąją RAM atmintį praplėsti iki 16 GB.

Išardžius naują ir pigesnį „iMac“ kompiuterį paaiškėjo, kad to atlikti neįmanoma todėl, nes 8 GB RAM atmintis tiesiog yra įlituota į pačią motininę plokštę. Tuo tarpu papildomų laisvų lizdų RAM atminties pridėjimui motininėje plokštėje taip pat nėra. Tai galbūt nėra tokia didelė problema jei 8 GB operatyvios RAM atminties pakanka kasdieniniams darbo procesas vykdyti. Vis dėlto įvertinus tą faktą jog kompiuteris yra perkamas ne vieneriems metams, o atsinaujinančios programinės įrangos reikalauja vis daugiau resursų, papildomos RAM atminties pridėjimo galimybės po kelerių metų daugumai vartotojų tikrai pasitarnauja ir nereikalauja didelių išlaidų.

Priminsime, kad kai kuriuose senesniuose „iMac“ kompiuterio modeliuose taip pat buvo sudėtinga pakeisti ar praplėsti RAM atmintį, tačiau tai atlikti individualiai ar bent jau su specialistų pagalba buvo įmanoma. Čia problemos buvo tik tokios, kad norint pasiekti RAM atmintį tekdavo ardyti patį „iMac“ AIO kompiuterį. Tuo tarpu, pačiuose naujausiuose 27 colių „iMac“ kompiuteriuose operatyvios RAM atminties pakeitimas yra visiškai paprastas, kadangi galinėje kompiuterio dalyje ji yra talpinama po specialiu apsauginiu dangteliu.

Kaip šis faktas įtakos naujojo pigesnio 21,5 colių „iMac“ AIO kompiuterio pardavimus kol kas labai sunku pasakyti. Vis dėlto, kad didžiajai daliai pirkėjų tai nubraukia šiek tiek žavesio nuo mažos kainos – tiesa. Problema yra ta, kad visų komponentų sulitavimas į vieną plokštę yra naudingas siekiant sumažinti įrangos gabaritus, tačiau gali labai skaudžiai atsiliepti kompiuterio gedimo atveju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai (15)