Skelbiama, jog iPhone 6 gaus procesorių su 2 GHz taktiniu dažniu  (11)

Jau šį rudenį Apple pristatys išmanųjį telefoną iPhone 6. Pastarasis gaus eilę naujovių ir patobulinimų – didesnės įstrižainės ekraną su safyro apsaugine danga, kamerą su optine vaizdų stabilizacija, technologijos NFC palaikymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aparatinės įrangos pagrindą sudarys procesorius Apple A8, kuris veiks didesniu taktiniu dažniu, nei jo pirmtakai, praneša puslapis CNBeta.

Informuotų šaltinių teigimu, procesorius A8 palaikys 64 bitų instrukcijas, bus gaminamas 20 nm technologijos pagrindu. Prognozuojama, kad branduolių skaičius išliks toks pats (du vienetai), tačiau taktinis dažnis padidės iki 2 GHz. Palyginimui: naujausiuose iPad, taip pat iPhone 5S procesorius A7 veikia 1,3-1,4 GHz dažniu.

Prognozuojama, kad procesorius A8 bus diegiamas ne tik į iPhone 6, tačiau ir į naujos kartos planšetinius kompiuterius iPad, kurių pasirodymas laukiamas taip pat šiais metais. Kai kurie šaltiniai teigia, kad bus išleistas ir iPad Pro, o šio procesorius veiks net 2,6 GHz taktiniu dažniu.

Visai neseniai paaiškėjo, kad kompanija Apple gavo pirmąsias procesoriaus A8 partijas iš taivaniečių kontraktinio gamintojo TSMC. Tai reiškia, kad Apple daugiau nebus priklausoma nuo vienintelio šių mikroschemų tiekėjo – kompanijos Samsung, kuri kartu yra ir aršiausias Apple konkurentas mobilių įrenginių rinkoje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(4)
(-1)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: