Amazon pristatė savo pirmą išmanųjį telefoną Fire Phone  (1)

Sietlo mieste (JAV) vykusioje konferencijoje Amazon generalinis direktorius Jeff Bezos pristatė pirmąjį kompanijos išmanųjį telefoną Fire Phone. Pastarasis gavo 4,7″ įstrižainės 1280×720 taškų raiškos ekraną su Gorilla Glass apsauginiu stiklu, 4 branduolių Qualcomm Snapdragon procesorių (2,2 GHz) su GPU Adreno 330 ir 2 GB operatyvios atminties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanusis telefonas gavo 13 MP raiškos pagrindinę kamerą su optine vaizdų stabilizavimo sistema. Amazon vadovo teigimu, tai leis daryti kokybiškas nuotraukas prasto apšvietimo sąlygomis. Fire Phone kamera buvo palyginta su iPhone 5S turima 8 MP kamera ir Galaxy S5 įdiegta 16 MP kamera. Kas išrinktas nugalėtoju, turbūt, komentuoti nereikia. Kūrėjų teigimu, Fire Phone kamerą galima naudoti kartu su programėle Firefly, kuri leidžia atpažinti tekstą, QR ir brūkšninius kodus, telefonų numerius, nuorodas ir netgi žaidimus, muziką bei vaizdo klipus. Atitinkama Amazon tarnyba turinį randa ir atpažįsta, pasitelkdama duomenų bazę. Įsigyti atpažintą objektą bus galima el. parduotuvėje Amazon (žinoma, jei jis ten yra). Specialiai kūrėjams bus skirtas instrumentų rinkinys Firefly SDK. Numatyti ir stereo garsiakalbiai su erdvine skambėjimo sistema Dolby Digital Plus. Natūralu, kad išmaniojo telefono komplekte bus galima rasti ausines, kurių laidai, gamintojo teigimu, nesusipainioja. Desertui buvo palikta dar viena išmaniojo telefono ypatybė. Priekinėje dalyje yra net 4 kameros su 120 laipsnių matymo kampais ir infraraudonųjų spindulių pašvietimu, taip pat viena įprasta kamera, skirta vaizdo skambučiams. Priekinių kamerų sistema būtina dinaminės perspektyvos funkcijai realizuoti. Tai reiškia, kad sistema leidžia keisti ekrane rodomo vaizdo kampą, priklausomai nuo vartotojo galvos padėties. Naują funkciją galima naudoti dokumentų skaitymo ir peržiūros metu – sistema leis pereiti nuo vieno puslapio ar paveiksliuko prie kito. Išmaniojo telefono naršyklėje bus realizuota analogiška funkcija, kaip ir Samsung Smart Scroll, tuo tarpu kūrėjai galės pridėti dinaminės perspektyvos efektą ir į savo žaidimus.

Įdomu tai, kad siekdami sukurti idealų veidų atpažinimo algoritmą, Amazon inžinieriai apdorojo milijonus nuotraukų su žmonių veidais iš viso pasaulio. Programinės įrangos paketas Dynamic Perspective SDK jau prieinamas kūrėjams.

Amazon išmanusis telefonas iš pradžių bus skirtas tik mobiliojo ryšio operatoriui AT&T. Fire Phone palaiko standartą 4G LTE. Preliminarūs užsakymai jau priimami, tuo tarpu prekyba telefonu prasidės liepos 25 d.

Amazon Fire Phone be sutarties kainuos 649$ (32 GB versija) arba 749$ (64 GB versija).

Jei jau patys gamintojai nevengia multimedijos galimybių palyginimų su iPhone 5S bei Galaxy S5, tą galima padaryti ir pagal kitus parametrus bei kainą. Tolesnėse nuorodose galite peržiūrėti detalias iPhone 5S bei Galaxy S5 charakteristikas bei faktines lietuviškas kainas. Žinoma, reikia turėti omenyje, jog išvardintos Amazon Fire Phone kainos yra be jokių tiekimo antkainių ir mokesčių, dar Lietuvoje būtų didesnės geru trečdaliu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(18)
(2)
(16)

Komentarai (1)