Galaxy S5 išrengtas nuogai, įvertinta ekrano kokybė  (0)

Vasario mėnesį parodoje MWC 2014 anonsuotas ir balandžio mėnesio pradžioje debiutavęs prekyboje išmanusis telefonas Galaxy S5 jau ne kartą buvo išardytas, suskaičiuota jo savikaina. Laboratorijos Chipworks ekspertai padarė tą patį, tačiau ar telefoną suremontuoti lengva/sunku, jiems tai nerūpėjo. Buvo pažvelgta kiek giliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš pasineriant į Samsung Galaxy S5 technines detales, pirmiausia galite susipažinti su šio flagmano oficialiomis techninėmis charakteristikomis, deklaruojamomis prekybos atstovų.

Pradėkime nuo to, jog Chipworks specialistams pavyko išsiaiškinti, kad dauguma mikroschemų, įdiegtų Galaxy S5, yra sukurta kompanijos Qualcomm:

  • QFE1100 (modemas);
  • WFR1620 (RF-imtuvas);
  • WTR1625L (RF-transliatorius);
  • Snapdragon 801 MSM8974AC (SoC mikroschema);
  • WCD9320 (garso adapteris);
  • PMC8974 (maitinimo kontroleris).
Pranešama, kad išmaniajame telefone įdiegtas 16 megapikselių ISOCELL kameros sensorius, kurį sukūrė pati Samsung. Jis leidžia sumažinti triukšmų lygį apie 30 proc., kalbant apie fotografavimą prasto apšvietimo sąlygomis bei padidinti kiekvieno kameros sensoriaus pikselio jautrumą tais pačiais 30 proc. Reikia pažymėti, kad Galaxy S4 įdiegta 13 MP raiškos kamera su sensoriumi Exmor RS (modelis IMX135), kurio gamintojas yra japonų kompanija Sony.

Beje, Chipworks ekspertai aptiko, kad Galaxy S5 ekrane naudojami naujos formos subpikseliai. Žalias subpikselis yra rombo formos, kaip ir visi kiti, nors Galaxy S4 jis buvo apvalus. Be to, Galaxy S5 ekrano raudoni ir mėlyni subpikseliai sumažėjo, lyginant su praėjusių metų flagmanu. Visa tai, kaip tvirtinama, leido padidinti ekrano kokybę ir pasiekti aukštesnį kontrasto lygį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(4)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: