HP dvejus metus pardavinėjo brokuotus maitinimo laidus  (10)

Kompanija Hewlett-Packard (HP) pranešė, kad atšaukia 6 mln. vienetų maitinimo laidų. Kalbama apie maitinimo adapteriams skirtus laidus, kurie būdavo tiekiami komplekte su HP ir Compaq nešiojamais kompiuteriais, taip pat laidus, parduodamus kartu su aksesuarais (pavyzdžiui, Docking-stotelėmis).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

HP atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad šios ribotos partijos maitinimo laidai yra linkę perkaisti, o tai gali lemti nudeginimus, blogiausiu atveju gali kilti gaisras. Brokuotų laidų pardavimai vyko visose šalyse, jie buvo teikiami nuo 2010 m. rugsėjo iki 2012 m. birželio.

„Mūsų veiksmus lemia noras garantuoti aukščiausią mūsų klientų, nešiojamų kompiuterių pirkėjų, aptarnavimo kokybę“, – teigia HP atstovai oficialiame kompanijos tinklaraštyje.

Remiantis JAV Olataus vartojimo prekių saugumo komisijos (CPSC) turimais duomenimis, kompanija HP yra gavusi mažiausiai 29 pranešimus apie perkaistančius ar net išsilydančius maitinimo laidus, dėl kurių keli vartotojai nežymiai nudegė.

Mažiausiai trylika vartotojų padavė skundus dėl nežymaus turto sugadinimo. CPSC atstovai tvirtina, kad apie 5,6 mln. defektinių maitinimo laidų pateko į JAV rinką, apie 0,44 mln. – į Kanadą.

Savo ruožtu, kompanijos HP atstovai pareiškė, kad ne visi maitinimo laidai iš minėtos partijos yra brokuoti. Laidai su defektu (jie turi žymą „LS-15“) keičiami nemokamai.

2013 m. gruodį kompanija HP buvo priversta atšaukti 145 tūkst. nešiojamiems kompiuteriams HP Chromebook 11 skirtų įkroviklių, kadangi paaiškėjo, jog jie linkę perkaisti ar net užsidegti.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: