Lietuvoje pasirodė neįtikėtinai pigus universalusis „Lenovo“ transformeris (Video)  (2)

„Lenovo Flex“ įrenginių serija nėra nauja ir yra gerai žinoma hibridinius sprendimus mėgstančių klientų segmente, todėl bendrovė be didesnių anonsų tiesiog laikas nuo laiko šią seriją papildo naujais įdomiais įrenginiais. Bene naujausias šios du viename (angl. 2-in-1) serijos hibridinis nešiojamas kompiuteris – „Lenovo IdeaPad Flex 10“, kuris komplektuojamas su daugialietiminiu (angl. multitouch) 10,1 colių ekranu bei „Intel Bay Trail“ platformos procesoriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„IdeaPad Flex 10“ lietimui jautraus ekrano raiška – 1366 x 768 taškų. Tuo tarpu priklausomai nuo rinkos ir klientų poreikių jau minėtos platformos centrinio procesoriaus pasirinkimas galimas net iš 13 skirtingų variantų, kurie svyruoja tarp keturių branduolių „Intel Pentium“ bei keturių arba dviejų branduolių „Intel Celeron“ klasės CPU. Atitinkamai nuo nešiojamame kompiuteryje integruoto centrinio procesoriaus, priklauso ir hibrido operatyvios RAM atminties kiekis. Modeliai su „Intel Celeron“ procesoriais yra komplektuojami su 2 GB, o turintys „Intel Pentium“ centrinius procesorius – 4 GB DDR3 tipo operatyvios RAM atminties.

Iš kitų techninių charakteristikų dar reiktų paminėti 500 GB talpos maksimalią vidinę atmintį, integruotą vaizdo plokštę, 720p raiškos kamerą vaizdo pokalbiams bei Bluetooth 4.0 ir WiFi ryšio modulius, stereo tipo garsiakalbius ir, žinoma, USB 2.0 bei USB 3.0 jungtis.

Dėl kompaktiško 10 colių ekrano, santykinai nedidelių korpuso matmenų (273 mm x 188.5 mm x 21 mm) bei 1,2 kilogramų svorio, „Lenovo IdeaPad Flex 10“ primena puikiai žinomus „netbook“ klasės nešiojamus kompiuterius.

Tačiau hibridą apžiūrėjus iš arčiau, iš karto tampa aišku, jog tai kur kas daugiau, nei paprastas „netbook“. „IdeaPad Flex 10“ yra komplektuojamas su specialiais „Lenovo“ 300 laipsnių vyriais, todėl įprastas nedidelių matmenų ir kompaktiškas kompiuteris vos per kelias akimirkas gali virsti labai įdomiu ir patogiu sprendimu filmų peržiūrai, pateikčių demonstravimui ar planšeto analogu darbui su taikomosiomis programomis, reikalaujančioms lietimui jautraus ekrano.

Taigi, „Lenovo IdeaPad Flex 10“ puikiai įsikomponuoja šalia anksčiau pristatytų šiek tiek didesnių „Flex 14“ ir „Flex 15“ hibridinių nešiojamų kompiuterių. Pati kompanija skelbia, jog šis „Flex“ serijos tęstinumas pirkėjams atveria dar didesnę pasirinkimo laisvę, o tarp eilučių tampa aišku, jog šis modelis vienam geriausių asmeninių kompiuterių gamintojų „Lenovo“ leidžia dar labiau sutvirtinti pozicijas sparčiai besivystančioje hibridų rinkoje.

Dar visai neseniai salonų lentynas pasiekusio „Lenovo IdeaPad Flex 10“ kaina Lietuvoje svyruoja apie 1250 Lt, tačiau šiuo metu su akcijos nuolaida jį galima įsigyti dar pigiau. Tai ypatingai svarbus rodiklis, kuris šiam hibridiniam nešiojamam kompiuteriui pagal kainą leidžia konkuruoti tiek su „Chromebook“ klasės atstovais, tiek su „Android“ planšetiniais kompiuteriais, už kuriuos technine prasme jis yra nepalyginamai universalesnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai (2)