„Dell“ kyla iš pelenų? 2014-aisiais žadama naujienų liūtis  (0)

Jau senokai iš kompanijos „Dell“ nebuvo girdėti jokių konkrečių žinių apie planuojamus gaminamos produkcijos atnaujinimus. Pagaliau tokia informacija pasiekė viešąją erdvę ir panašu, jog kompanija ketina rimtai atsiimti už visus tylos mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis išplatinta informacija, šiais metais „Dell“ tikisi išleisti daug ir įvairių naujų planšetinių kompiuterių, o taip pat spėriai populiarėjančius „2-in-1“ hibridinius nešiojamus kompiuterius, kurie dažniausiai gali dirbti arba įprastinio nešiojamo kompiuterio, arba planšetės režimu. Internete pasirodę dokumentai tik patvirtinta, jog šiais metais „Dell“ kompanija žada nuveikti tikrai daug, tad galima trumpai žvilgtelėti į jos planus. Visų pirmą, skelbiama, jog atnaujinimo sulauks populiarus nešiojamasis kompiuteris „Dell Venue Pro 11“ – kol kas detalūs atnaujinimo planai neskelbiami, bet aišku bent jau tiek, kad kompiuteris sulauks naujos kartos „Bay Trail“ procesoriaus su 64-bitų palaikymu. Naujos kartos planšetiniai kompiuteriai, pavadinti „Junction 2“ ir „Midland2“ atitinkamai gaus naujos kartos „Bay Trail“ ir „Intel Core i“ procesorius. Nors daugiau tikslių duomenų apie techninę įrangą dar neskelbiama, tačiau panašu, jog visų planšetinių kompiuterių koncepcija išliks ta pati. Taip pat bus pristatytas ir naujasis planšetinis kompiuterius „Dell Venue Pro 8“, kuris buvo pavadintas „Bellaire 2“ vardu. 2014 metų pabaigoje turėtų pasirodyti ir naujieji „Venue 7“ bei „Venue 8“ planšetiniai kompiuteriai su „Android“ operacine sistema. Apie juos išsamios informacijos irgi nėra, tačiau analitikai jau prognozuoja gana mažas kainas, mat šiame segmente jaučiama labai arši konkurencija tarp skirtingų gamintojų. Tiesa, tai nebus visiškai nauji modeliai - Lietuvoje jau senokai prekiaujama senesnės laidos planšetiniais kompiuteriais „Dell Venue 7“, o ir kaip matyti duotoje nuorodoje, jų kaina labai nebloga.

„Dell“ kompanija 2014 metais pasiūlys atnaujintus „Inspiron 11“ bei „Inspiron 13“ šeimos nešiojamus kompiuterius. Priminsime, jog šiai šeimai priklauso labai platus asortimentas – tuo galima įsitikinti, peržiūrėjus Lietuvoje parduodamais “Dell Inspiron“ nešiojamaisiais kompiuteriais. Be to, šiai šeimai priklauso ir jau minėti „2-in-1" hibridiniai nešiojami kompiuteriai.

Po atnaujinimo, taupiausiems vartotojams bus pasiūlytas hibridinis kompiuteris „Inspiron 11“ su „Intel Bay Trail“ procesoriumi ir 11,6 HD ekranu. Pastarasis be mokesčių turėtų kainuoti apie 449 $. Palyginus su dabar parduodamu „Dell Inspiron 11“ nešiojamuoju kompiuteriu, matyti, jog po atnaujinimo kaina išliks labai panaši.

Kiek galingesnis „Inspiron 13“ hibridinio kompiuterio modelis kainuos jau daugiau, o už šią kainą vartotojai gaus nešiojamąjį kompiuterį su 13-os colių HD arba Full HD ekranu. Abu „Inspiron“ modeliai pasirodys su „Windows“ 8.1 operacine sistema.

Kompanija taip pat užsiminė apie naująjį, ypač didelį „XPS 18“ planšetinį kompiuterį. Šios planšetės ekrano dydis sieks 18,4 colius, o skiriamoji geba – 1920×1080 px. Pabrėžiama, jog planšetinio kompiuterio baterija užtikrins labai ilgą autonominį darbą dėl mažai energijos eikvojančio „Intel Haswell“ procesoriaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)