Ateina laikas atsisveikinti su PIN kodais? (Video)  (13)

„MasterCard“ ir Osle įsikūrusi įmonė „Zwipe“ paskelbė apie išleidžiamas naujas bekontaktes mokėjimo kortelės, kurias naudojant nebereikės vesti PIN kodo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai bus pirma pasaulyje tokia bekontaktė kortelė su biometrine identifikavimo sistema, kurios turės integruotą pirštų atspaudų jutiklį, leisiantį atsisakyti PIN (Personal Identification Number – asmeninis identifikacijos numeris) kodų.

Tokios kortelės pagrindinis privalumas – naudojimo paprastumas ir greitis: tereikia laikyti kortelę, nykščiu prispaudus prie pirštų atspaudų jutiklio, ir ja pravesti per bekontaktinę mokėjimo stotelę. Įvykus transakcijai, iš stotelės pasigirs garsinis signalas. Ir viskas, už prekes atsiskaityta.

Viena iš technologijos savybių - kortelės turėtojo pirštų atspaudų duomenys yra saugomi tiesiogiai kortelėje, o ne išorinėje duomenų bazėje, todėl identifikavimui ir nėra reikalingas PIN įvedimas. Be to, nebėra galimybės pavogti šią informaciją, net ir įsilaužus į kortelių kompanijos centrinį serverį. Kortelė taip pat veikia be savo baterijos – reikalinga energija pirkimo metu gaunama iš mokėjimo terminalo.

Tokios banko kortelės galės būti naudojamas bet kur, kad tik galima atsiskaityti per bekontaktinio mokėjimo terminalus.

Ši su biometrinė identifikavimo sistema turi EMV sertifikatą. EMV – tai pasaulinis saugumo standartas (sudarytas iš pirmų didžiausių mokėjimo kortelių sistemų Europay, MasterCard ir Visa pavadinimų raidžių), suteikiamas lustinėms kortelėms, kurias galima naudoti šių sistemų atsiskaitymų terminaluose ir bankomatuose.

Kaip teigia „Zwipe“, tokių kortelių privalumas akivaizdus – ją vogti būtų verta tik kartu su pirštu.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(42)
(3)
(39)

Komentarai (13)