Istorinis momentas: Švedija planuoja atsisakyti grynųjų pinigų  (20)

Švedija planuoja tapti pirmąja šalimi pasaulyje, kuri atsisakys grynųjų pinigų ir pereis tik prie elektroninio atsiskaitymo būdo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo užsienio žiniasklaida, atliktos analizės rodo, kad net 4 iš 5 švedų atsiskaito už pirkinius ir paslaugas elektroniniu būdu ar kortele.

Tendencija akivaizdi ir kitose Europos šalyse – žmonės vis dažniau moka banko kortelėmis, o, specialistų teigimu, per artimiausią dešimtmetį popieriniai pinigai apskritai gali išnykti.

Tiesa, ne visos valstybės linkusios žengti į priekį. Italijoje grynųjų pinigų kaupimas ir atsiskaitymas jais vis dar labai populiarus, net trys ketvirtadaliai šalies piliečių teigia atsiskaitantys būtent grynaisiais.

Negana to, teigiamas grynųjų pinigų atsisakymo savybes įžvelgia ir teisėsaugos pareigūnai. Anot jų, per pastaruosius keletą metų bankų plėšimų bei panašaus pobūdžio nusikaltimų itin sumažėjo. Praėjusiais metais tokių nusikaltimų skaičius buvo mažiausias Švedijos istorijoje.

Vis dėlto ekspertai teigia, kad greitas grynųjų pinigų atsisakymas būtų gana sudėtingas procesas, o artimiausios tokio beprecedenčio įvykio perspektyvos įžvelgiamos tik apie 2030 metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(31)
(7)
(24)

Komentarai (20)