Nauja procesorių architektūra VISC 40% spartesnė už Intel Haswell  (0)

Ekspertai jau ne kartą yra pareiškę, kad procesorių produktyvumas daugiau nebeauga šuoliais. Jei anksčiau buvo galima taktinį dažnį kelti net 500 MHz, tai šiandien ir 100 MHz gali būti laikoma pasiekimu. Svajonės standartinėmis priemonėmis pasiekti 10 GHz taip ir liko svajonėmis. Tai ypač gerai supranta procesorių architektūrų kūrėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik vieni vis dar bando kovoti už kiekvieną megahercą, tuo tarpu kiti ieško naujų būdų, kaip padidinti procesorių produktyvumo lygį. Būtent taip pasielgė du buvę Intel inžinieriai, kurie iš kompanijos pasitraukė dar 2006 m., o 2008 m. sukūrė firmą Soft Machines, dirbančią prie naujos procesorių architektūros.

Dabar kūrėjai oficialiai pristatė architektūrą Virtual Instruction Set Computing (VISC), o kartu parodė 32 bitų VISC procesoriaus prototipo bandymų rezultatus. Jei tikėti vidiniais testais, net ir būdamas pilotinio projekto stadijoje, VISC procesorius yra 40% greitesnis už 64 bitų Intel Haswell.

Kūrėjų teigimu, naujieji VISC procesoriai galėtų būti ketvirtadaliu ar net trečdaliu taupesni, jei spartos lygis liktų tas pats, arba net 2 kartus (ar daugiau) greitesni, jei energijos suvartojimas bus panašus. Svarbu tai, kad Soft Machines atstovai žada visišką suderinamumą su šiuolaikine programine įranga. Aišku, su sąlyga, kad bus naudojamas programinis kodas, galėsiantis atpažinti VISC procesorius ir išnaudoti jų galimybes. VISC architektūros darbo principas gana paprastas. Paprasta vieno srauto programa išskaidoma į virtualius srautus, kurie nukreipiami į virtualius skaičiavimų branduolius. Visa tai daro aparatinis VISC planuotojas, todėl užlaikymai žadami minimalūs. Už srautų vykdymą atsakingi realūs branduoliai, kurie turi išskirtinį ryšio komandų ir duomenų sinchronizavimui. Iš esmės, tai yra įprastas užduočių įgyvendinimo išskaidymas, tačiau ant programuotojų pečių gulėjusios užduotys perkeliamos unikaliai architektūrai.

Būtent tai ir akcentuoja kompanija Soft Machines – panaši realizacija bus daug greitesnė už virtualią mašiną, o kartu smarkiai palengvintų programuotojų darbą.

Investuotojai jau spėjo įvertinti kompanijos darbus. Projektą finansuoja tokie gigantai, kaip Samsung, GlobalFoundries, AMD ir asmeniškai eilė aukšto lygio Intel vadovų. Žadama, kad jau 2015 m. bus pradėti licencijavimo darbai ir bendri projektai su kitomis kompanijomis, tačiau produkto tobulinimui dar prireiks apie 3 metų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai (0)